Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. januára 2021, 14:44
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Pohreb Milana Lučanského: Prišli stovky ľudí aj exminister Kaliňák, policajti zablokovali zjazd z diaľnice do Štrby

NEWS
Uložiť Uložené

V piatok 8. januára sa koná pohreb Milana Lučanského v rodnej Štrbe. Aj kvôli dianiu na sociálnych sieťach pristúpila polícia k špeciálnym bezpečnostným opatreniam.

V súvislosti s pohrebom bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského spravila polícia v okolí miesta pohrebu v Štrbe niekoľko preventívno-bezpečnostných opatrení. Približne od obeda uzavreli diaľničný vjazd, zároveň príslušníci zboru kontrolovali aj poriadok v obci. 

Podľa samotného starostu bola situácia ešte pred pohrebom pokojná, zároveň boli pripravení aj na väčší nápor ľudí. Ten avizovali hlavne používatelia sociálnych sietí.

Odporúčané
Saková: Neviem, či si z nás Kolíková robí žarty, nedostali sme sľúbené dokumenty o smrti Lučanského Saková: Neviem, či si z nás Kolíková robí žarty, nedostali sme sľúbené dokumenty o smrti Lučanského 7. januára 2021, 15:41

Rodina Lučanského dostala kvôli pohrebu výnimku. Poslednej rozlúčky sa môže zúčastniť najviac 30 ľudí, všetci majú mať doklad o negatívnom výsledku PCR testu. Príslušníci zároveň vo štvrtok požiadali verejnosť, aby bol pohreb výlučne záležitosťou rodiny. Najbližší zároveň vopred odsúdili všetky snahy o zneužívanie poslednej rozlúčky na politické ciele.

Na mieste bolo podľa živého vysielania Plus 7 dní na mieste viac ako 30 ľudí. Prítomní boli aj bývalý minister vnútra Robert Kaliňák a bezpečnostný analytik Milan Žitný, na ktorého podalo ZVJS trestné oznámenie za šírenie konšpirácií o smrti Lučanského. Kaliňák podľa Plusky uviedol, že si Lučanský takýto koniec nezaslúžil, monitorovanie smútiacich políciou prirovnal k praktikám ŠtB.

Podľa Denníka N kontrolujú policajti pri vjazde do dediny negatívne testy.

Milan Lučanský
Zdroj: Plus JEDEN DEŇ reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia