Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
7. januára 2021, 15:41
Čas čítania 0:48

Saková: Neviem, či si z nás Kolíková robí žarty, nedostali sme sľúbené dokumenty o smrti Lučanského

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Bývalá ministerka vnútra Denisa Saková kritizuje Máriu Kolíkovú v súvislosti s komisiou, ktorú vytvorili na ministerstve spravodlivosti.

Bývalá ministerka vnútra a podpredsedníčka strany Hlas-SD Denisa Saková kritizuje šéfku rezortu Máriu Kolíkovú, ktorá zriadila komisiu na objasnenie okolností smrti Milana Lučanského. V súvislosti s udalosťami z prešovskej väznice ešte podľa Sakovej členovia 17-člennej špeciálnej komisie nedostali žiadne dokumenty, aj keď už ministerstvo niektoré sprístupnilo verejnosti v anonymizovanej podobe. 

„Teraz fakt neviem, či si z nás robí žarty alebo komisia bola zložená len preto, aby mala nejaký dobrý pocit, že robí niečo aj v rámci vyšetrovania. Skutočne nechápem, prečo sme do dnešného dňa nedostali sľúbené materiály, ktoré sme si mohli od pondelka večera študovať,“ povedala Saková podľa Denníka N

Saková vyjadrila pochybnosti, či vôbec išlo v prípade Lučanského o samovraždu. „Tie pochybnosti nemám len ja, ale drvivá väčšina slovenskej spoločnosti,“ povedala poslankyňa a bývalá členka Smeru. 

7. januára 2021, 12:16 Čas čítania 0:45 Matovič naznačuje, že Sulík oddychuje v Dubaji a katastrofu v nemocniciach a tisícky mŕtvych má na háku Matovič naznačuje, že Sulík oddychuje v Dubaji a katastrofu v nemocniciach a tisícky mŕtvych má na háku

Koalíciu kritizovala za spôsob komunikácie. „Od decembrových incidentov sa šíria rôzne dezinformácie, konšpiračné teórie, hoaxy, falošné videá, falošné obrázky. Očakávala by som, že táto vládna koalícia sa k tomu postaví zodpovedne, profesionálne,“ dodala Saková.

Od dnešného obeda prebieha neverejné rokovanie branno-bezpečnostného výboru za účasti generálneho prokurátora aj odchádzajúceho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Podľa aktuálnych informácií manželka Milana Lučanského nedala súhlas so zverejnením zdravotnej dokumentácie, potvrdilo to ministerstvo spravodlivosti aj právny zástupca rodiny Miroslav Radačovský.

Domov
Zdieľať
Diskusia