Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2021, 12:16
Čas čítania 0:45
Viktor Kniš

Matovič naznačuje, že Sulík oddychuje v Dubaji a katastrofu v nemocniciach a tisícky mŕtvych má na háku

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

V novom roku premiér opäť obnovuje svoj konflikt s ministrom hospodárstva, ktorý sa vraj nachádza v Dubaji.

Na Slovensko dnes dorazí 2,6 milióna antigénových testov, ktoré nakúpilo ministerstvo hospodárstva. Premiér Igor Matovič však s týmto výsledkom nie je spokojný a cez Facebook informuje, že rezort Richarda Sulíka splnil len časť záväzku. „Po predlhých 7 týždňoch (!) dnes konečne príde prvých 16 % z pôvodne objednaných testov, respektíve 32 % z upravenej objednávky. Strašná hanba a zlyhanie,“ konštatuje premiér.

Ešte väčší problém však vidí v tom, že sa šéf strany Sloboda a Solidarita nezúčastnil niekoľkých rokovaní vlády, ktorá mimoriadne rozhodovala o prísnejšom lockdowne na celom Slovensku aj plošnom testovaní v okrese Nitra. 

Odporúčané
V Bratislave bude do dvoch týždňov situácia ako v Nitre, odhadujú analytici V Bratislave bude do dvoch týždňov situácia ako v Nitre, odhadujú analytici 7. januára 2021, 10:25

Dôsledkom pandemickej situácie je katastrofická situácia v nemocniciach. „Tisícky mŕtvych ... ale pán minister to má totálne na háku a nie je prítomný už na štvrtom zasadnutí vlády od 16. decembra v rade,“ konštatuje Matovič. 

Predseda vlády zároveň vyzdvihuje nasadenie riaditeľa nemocnice v Nitre Milana Dubaja. Jeho priezvisko využíva ako paralelu, aby Slovákom naznačil, že sa predseda strany Sloboda a Solidarita momentálne nachádza v Dubaji. 

„A tak, kým pán doktor Dubaj ako riaditeľ nemocnice v Nitre vedie tím zúfalých zdravotníkov, ktorí z posledných síl zachraňujú životy zbytočne nakazených ľudí ... pán minister “zaslúžene” oddychuje ... v Dubaji (?),“ uvádza Matovič s otáznikom, keďže informácia o dovolenke zatiaľ nie je potvrdená. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia