Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. januára 2021, 7:45
Čas čítania 1:06
Viktor Kniš

Počas demonštrácií vo Washingtone zomreli 4 ľudia. Facebook, Instagram a Twitter zablokovali Trumpa, šíril klamstvá

NEWS DONALD TRUMP
Uložiť Uložené

Dosluhujúci americký prezident sa opäť označil za víťaza volieb. Ak poruší pravidlá ešte raz, o svoj účet na Twitteri definitívne príde.

Prívrženci Donalda Trumpa včera vtrhli do budovy amerického parlamentu, kde spôsobili chaos a iniciovali násilie. Išlo o demonštrantov, ktorí si pôvodne prišli pred Biely dom vypočuť príhovor dosluhujúceho prezidenta o tom, ako v skutočnosti voľby vyhral a sme len svedkami ďalšieho volebného podvodu.

Tvrdil to aj napriek tomu, že súdy opakovane potvrdili, že prezidentské voľby prebehli v súlade so zákonom a hlasy ani počítanie sfalšované neboli.

Výsledkom Trumpovho včerajšieho vyčíňania sú 4 obete, ktoré prišli o život počas demonštrácií. Ďaších minimálne 52 ľudí zatkli a Trumpa naviac zablokovali sociálne siete za opakované šírenie klamstiev, informuje CNN. Trump v príspevkoch tvrdil, že demonštrujúci sú „užasní patrioti“, sú „výnimoční“ a voľby im „boli ukradnuté“. Okrem dvoch textových príspevkov pridal aj video.

Odporúčané
VIDEO: Demonštranti podporujúci Donalda Trumpa vtrhli do budovy amerického Kongresu, jedna žena bola postrelená VIDEO: Demonštranti podporujúci Donalda Trumpa vtrhli do budovy amerického Kongresu, jedna žena bola postrelená 6. januára 2021, 21:03

Trump momentálne nemôže prispievať 24 hodín na sociálne siete Facebook a Instagram. na 12 hodín ma zakázané zverejňovať príspevky na Twitteri. Naviac, ak by na tejto platforme šíril ďalšie nepravdivé informácie o volebných podvodoch, účet so skoro 90 miliónmi sledovateľov mu natrvalo odstránia. 

„V dôsledku bezprecedentnej a pretrvávajúcej násilnej situácie vo Washingtone sme požiadali o odstránenie troch tweetov z účtu Donalda Trumpa, ktoré boli dnes zverejnené, z dôvodu opakovaného a závažného porušovania našej politiky,“ informoval Twitter.

O účet na Facebooku sa Trump zatiaľ báť nemusí. „Zhodnotili sme dve porušenia pravidiel na stránke prezidenta Trumpa, čo viedlo k zablokovaniu na 24 hodín. Znamená to, že v tomto čase stratí možnosť zverejňovať príspevky na našej platforme,“ informoval Facebook, ktorý zároveň vyhlásil, že bude moderovať príspevky z protestov vo Washingtone, aby nepodnecoval ďalšie násilie. 

Domov
Zdieľať
Diskusia