Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2021, 12:03
Čas čítania 1:26
Martin Mičuda

449-koňová plug-in hybridná Bentayga je odpoveďou Bentley na prísne emisné normy

449-koňová plug-in hybridná Bentayga je odpoveďou Bentley na prísne emisné normy
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1171-bringing-serenity-to-the-city-and-beyond-the-new-bentayga-hybrid" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bentleymedia.com</a>
TECH BENTAYGA BENTLEY
Uložiť Uložené

Avizované plány britského výrobcu na nasledujúce roky začínajú nadobúdať reálne kontúry.

Bentley v závere minulého roka odhalilo vskutku ambiciózne plány na nasledujúce roky. Ako iste tušíš, ide o odpoveď na stále prísnejšie emisné normy, ktoré práve značkám ako je Bentley spôsobujú najväčšie vrásky. Poprední predstavitelia britskej značky priznali, že bez hybridnej technológie sa už v nasledujúcich rokoch nezaobídu. 

Aby sme boli konkrétni, šéf značky Adrian Hallmark v rámci novej firemnej stratégie Beyond100 oznámil, že od roku 2026 bude každé Bentley dostupné iba v plug-in hybridnej alebo čisto elektrickej verzii.

Svoje ovocie to prináša hneď v úvode roka 2021, keď spoznávame novú Bentaygu Hybrid. Tá pochopiteľne vychádza z minuloročnej faceliftovanej podoby, prítomnosť elektrickej sústavy však navonok nedáva najavo – jedinou odlišnosťou je dodatočné viečko na nabíjanie na vodičovej strane.

Bentley, Bentayga,
Zdroj: https://www.bentleymedia.com/en/newsitem/1171-bringing-serenity-to-the-city-and-beyond-the-new-bentayga-hybrid

Aj Bentayga s dodatkom Hybrid tak disponuje Matrix-LED svetlami vpredu, úplne novými horizontálnymi svetlami vzadu a upravenými nárazníkmi. V luxusne orientovanom interiéri nechýba vynovený volant, stredový panel či väčší, až 10,9" displej infotainmentu. Pribudla bezdrôtová podpora Apple CarPlay a Android Auto. Podstata novinky sa ale nachádza pod povrchom. 

Domov
Zdieľať
Diskusia