Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. januára 2021, 14:49
Čas čítania 0:40
Lukáš Čelka

HOAX: Slováci zdieľajú fotografie, na ktorých sa má nachádzať dobité telo Milana Lučanského. Nie je to pravda

NEWS
Uložiť Uložené

Na fotke sa nachádza iný muž.

Na Facebooku kolujú fotky, na ktorých sa má údajne nachádzať znetvorené telo bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského. Polícia upozornila, že ide o hoax. 


„Masovo ste nás upozornili na fotografie, ktoré sú niektorými užívateľmi sociálnej siete označované ako snímky, na ktorých sa má nachádzať bývalý prezident Policajného zboru Milan Lučanský. Toto tvrdenie sa nezakladá na pravde,"
stálo v príspevku polície.

Polícia potvrdila, že fotografie zobrazujú inú osobu, ktorá sa v auguste 2017 stala terčom fyzického útoku. Konkrétne ide o dôchodcu Milana, ktorého v priestoroch jednej z prievidzských firiem napadol 33-ročný páchateľ. Po brutálnom útoku hrotom od zbýjačky dôchodca unikol smrti len o chlp. O prípade vo svojom čase informoval portál tvnoviny

Polícia voči dezinformátorom koná

Nejde o prvý prípad, kedy sa na sociálnych sieťach cielene šíria dezinformácie a hoaxy. Polícia preto všetkým odporúča, aby sa riadili vlastným rozumom a sledovali iba overené facebookové stránky. Aj v tomto prípade bude mať šírenie hoaxu dohru. „V súvislosti so šírením uvedenej dezinformácie polícia posudzuje trestnoprávnu zodpovednosť osôb, ktoré ju publikovali,"  stálo v závere príspevku polície.

Odporúčané
V Nitre zavádzajú ešte prísnejší lockdown ako na zvyšku Slovenska V Nitre zavádzajú ešte prísnejší lockdown ako na zvyšku Slovenska 4. januára 2021, 13:05
Domov
Zdieľať
Diskusia