Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2021, 21:37
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Rodina Milana Lučanského reaguje na Naďovu odmenu: Hon na informátora je už bezpredmetný a s účelom zastrašovania

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Minister obrany Jaroslav Naď dnes avizoval, že ponúka odmenu a anonymitu človeku, ktorý pomôže odhaliť, ako sa lekárska správa Milana Lučanského dostala na verejnosť.

Minister obrany Jaroslav Naď zverejnil výzvu, v rámci ktorej ponúkol odmenu a záruku anonymity človeku, ktorý mu poskytne informácie o tom, ako sa zdravotný záznam Milana Lučanského z nemocnice v Ružomberku dostal na verejnosť.

Odporúčané
Minister Naď ponúka odmenu za informácie, ako sa zdravotný záznam Milana Lučanského dostal do médií Minister Naď ponúka odmenu za informácie, ako sa zdravotný záznam Milana Lučanského dostal do médií 1. januára 2021, 19:39

Naďove zastrašovanie

Za krátko na Naďove slová reagoval aj syn Milana Lučanského Adam, ktorý považuje hon na informátora za bezpredmentý a za účelom zastrašovania. 
 

„Ak toto číta niekto kompetentný v súvislosti s únikom informácií z OČTK, rodina je/bola by akceptovala verejné uverejnenie lekárskej správy. Predpokladáme, že únik lekárskej správy nastal až po smrti. K originálu sme sa stále nedostali ani s plnou mocou od otca, kým ešte žil, nakoľko plná moc nebola overená notárom,“ napísal Adam Lučanský v skupine na Facebooku, ktorá vznikla na počesť bývalého policajného prezidenta. 

Podľa predmetnej lekárskej správy zverejnenej v médiách utrpel pred troma týždňami Milan Lučanský len zranenia oka, ktoré boli menej závažného charakteru. Vyžadovali si približne 90 minútový zákrok, po ktorom sa zdravotný stav obvineného zlepšil.

Zároveň sa v správe píše, že pred vyšetrením pacient Lučanský spadol a poranil si hlavu. Spravili mu vyšetrenie CT, ktorého záverom bolo, že neutrpel žiadne vážnejšie zranenie. „Pacient sa pred očným vyšetrením počas sadania si na vozík prevrátil dozadu a udrel si oblasť záhlavia,“ píše sa v správe.

Odporúčané
Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? 17. augusta 2022, 14:30

Minister obrany Jaroslav Naď v príspevku uvádza, že chce únik záznamov prešetriť a zodpovedných ľudí „adekvátne potrestať, vrátane trestnoprávnych následkov“.

Domov
Zdieľať
Diskusia