Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. januára 2021, 19:39
Čas čítania 1:08
Viktor Kniš

Minister Naď ponúka odmenu za informácie, ako sa zdravotný záznam Milana Lučanského dostal do médií

NEWS JAROSLAV NAĎ
Uložiť Uložené

Jaroslav Naď zároveň vyvracia hoaxy o tom, že mal dnes odvolať súčasného riaditeľa ÚVN v Ružomberku generála Lengvarského.

Minister obrany Jaroslav Naď ponúka odmenu človeku, ktorý mu poskytne informácie o tom, ako sa zdravotný záznam Milana Lučanského z nemocnice v Ružomberku dostal na verejnosť.

Odporúčané
Už sa nedozvieme, či bol Lučanský vinný z korupcie. Zastavia trestné stíhanie, majetok zostane rodine Už sa nedozvieme, či bol Lučanský vinný z korupcie. Zastavia trestné stíhanie, majetok zostane rodine 1. januára 2021, 16:38

Ponúka odmenu a anonymitu

 „Ak ma aj priamo bude kontaktovať osoba, ktorá mi poskytne informáciu o tom, ako sa zdravotný záznam dostal na verejnosť, tejto osobe garantujem anonymitu, odmenu a beztrestnosť,“ napísal Jaroslav Naď na sociálnej sieti. 

Počas včerajšieho dňa viacero médií zverejnilo podrobnosti z lekárskej správy, keď bývalého policajného prezidenta pred tromi týždňami hospitalizovali po nejasnom zranení vo väznici v Prešove. Z tohto záznamu vyplýva, že mal Milan Lučanský vážne zranenie oka.

Zároveň sa v správe píše, že pred vyšetrením pacient Lučanský spadol a poranil si hlavu. Spravili mu vyšetrenie CT, ktorého záverom bolo, že neutrpel žiadne vážnejšie zranenie. „Pacient sa pred očným vyšetrením počas sadania si na vozík prevrátil dozadu a udrel si oblasť záhlavia,“ píše sa v správe.

Milan Lučanský.
Milan Lučanský. Zdroj: TASR

Naď poprel hoax o odvolaní riaditeľa nemocnice

Minister obrany zároveň v statuse vyvracia nepravdivé informácie, ktoré sa šíria sociálnymi sieťami. „Dnes sa na sociálnych sieťach začala šíriť správa, že som mal v súvislosti s operáciou bývalého prezidenta PZ SR generála Lučanského odvolať súčasného riaditeľa ÚVN v Ružomberku generála Lengvarského,“ uvádza Jaroslav Naď s tým, že to nie je pravda.  

Odporúčané
Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? 17. augusta 2022, 14:30

Práve naopak, riaditeľa považuje za skúseného manažéra a odborníka, ktorý od svojho nástupu do funkcie riaditeľa nemocnice v Ružomberku dokázal už zrealizovať viacero dôležitých rozhodnutí, čím zvrátil množstvo nesystémových a netransparentných krokov bývalého vedenia. 

Podľa ministra urobia poverené osoby všetko pre to, aby zistili, kto stojí za únikom týchto informácií. „Urobíme všetko preto, aby sme identifikovali človeka alebo ľudí, ktorí takýto únik zdravotných informácií umožnili a aby tento človek alebo ľudia boli za takúto činnosť aj adekvátne potrestaní, vrátane trestnoprávnych následkov,“ dodal Jaroslav Naď. 

Domov
Zdieľať
Diskusia