Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2020, 22:25
Čas čítania 0:35
Tímea Krauszová

Slovenskí hokejisti do 20 rokov prehrali s Fínmi 6:0

ŠPORT HOKEJ SLOVENSKO ŠPORT
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

V boji proti favorizovanému Fínsku sme prehrali. Do štvrťfinále napriek tomu postupujeme.

Slovensko v stredu večer odohralo svoj posledný zápas v A-skupine na MS v hokeji do 20 rokov, jeho súperom bolo Fínsko. Zápas sa odohral v kanadskom Edmontone, hrali sme najmä o postup do štvrťfinále z lepšej pozície.

Postup do štvrťfinále však mali Slováci zabezpečený už pred zápasom. Najskôr sme porazili Švajčiarsko (1:0), potom nás porazila Kanada (1:3) a naposledy sa chlapcom nepodarilo poraziť Nemecko (3:4pp).

Fínsky hokejista Benjamin Korhonen (36) a slovenský hokejista Dominik Jendek počas zápasu A-skupiny Fínsko - Slovensko na MSJ  do 20 rokov v kanadskom Edmontone 30. decembra 2020.
Fínsky hokejista Benjamin Korhonen (36) a slovenský hokejista Dominik Jendek počas zápasu A-skupiny Fínsko - Slovensko na MSJ do 20 rokov v kanadskom Edmontone 30. decembra 2020. Zdroj: TASR/AP

Fíni strelili prvý gól v prvej tretine, bodoval Anton Lundell. V druhej tretine prehĺbil rozdiel medzi fínskym a slovenským tímom Topi Niemelä, krátko na to bodoval Kasper Simontaival, skóre severanov sa tak zvýšilo na 3:0. 

Domov
Zdieľať
Diskusia