Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2020, 11:51
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Generálny prokurátor Maroš Žilinka dementoval správy o mozgovej smrti, Lučanský je v kóme

NEWS
Uložiť Uložené

Informáciu o mozgovej smrti ako prvý priniesol Denník N, následne ju prebrali ostatné médiá.

V prípade pokusu o samovraždu bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského sa začalo trestné stíhanie. Informoval o tom na stredajšej tlačovej konferencii generálny prokurátor Maroš Žilinka. Zároveň dementoval medializované správy, že Lučanský utrpel po pokuse o samovraždu mozgovú smrť. Podľa jeho slov je v kóme.


Predmetom trestného stíhania bude posúdenie či neprišlo k porušeniu predpisov alebo pravidiel zo strany príslušníkov Zboru väzenskej a justičnej stráže počas služby.

Druhým okruhom bude posudzovanie okolností vzniku, charakteru ujmy na zdraví obvineného a prípadnej účasti iných osôb na spôsobení zranenia Lučanského, priblížil Žilinka s tým, že je pripravený vyvodiť zodpovednosť v prípade konkrétneho zistenia. 

Odporúčané
Psychológ navštívil Lučanského okolo obeda, vylúčil samovražedné sklony. Okolo 17:00 sa pokúsil obesiť na teplákovej bunde Psychológ navštívil Lučanského okolo obeda, vylúčil samovražedné sklony. Okolo 17:00 sa pokúsil obesiť na teplákovej bunde 30. decembra 2020, 9:30


Vzhľadom na možné podozrivé osoby bude vyšetrovanie robiť vyšetrovateľ úradu inšpekčnej služby, dozor prokurátora bude vykonávať prokurátor Krajskej prokuratúry v Prešove.

Dohľadovú činnosť Žilinka uložil prokurátorovi trestného odboru Generálnej prokuratúry. „Chcem garantovať, že na vyšetrovanie danej veci boli vyčlenení kvalitní vyšetrovatelia z úradu inšpekčnej služby a kvalitný prokurátor," povedal krajský prokurátor Pavol Matija.
Na obhliadke miesta činu bol prítomný námestník Krajskej prokuratúry v Prešove. Dôvodom podľa Žilinku je, aby neboli prvotné úkony spochybnené.

Domov
Zdieľať
Diskusia