Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2020, 17:19
Čas čítania 0:53
Miriam Rumanková

Vláda neschválila tvrdý lockdown. Prísnejšie opatrenia napriek tomu začnú platiť od pondelka 21. decembra

Vláda neschválila tvrdý lockdown. Prísnejšie opatrenia napriek tomu začnú platiť od pondelka 21. decembra
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
NEWS IGOR MATOVIČ LOCKDOWN SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Pôjde o prísne opatrenia, pretože sa vírus opäť vymkol spod kontroly, povedal Richard Sulík.

Vláda dnes od 13:00 rokovala o opatreniach počas blížiacich sa sviatkov. Minister zdravotníctva Marek Krajčí na úvod tlačovej konferencie informoval o tom, že návrh, ktorý priniesol na rokovanie nebol schválený a všetky nariadenia budú platiť od 21. decembra, tak ako bolo avizované. „Je to vec politického konsenzu, nie je všetko len o epidemiologickej situácii,“ informoval a doplnil, že vláda musí myslieť aj na psychické a sociálne zdravie.

Marek Krajčí ďalej vyzval ľudí, aby sa vyhli „tlačeniciam“ v obchodoch a zároveň poprosil zamestnávateľov, aby svojim zamestnancom umožnili využívať home office v čo najväčšej miere.

Vláda neschválila tvrdý lockdown. Prísnejšie opatrenia napriek tomu začnú platiť od pondelka 21. decembra
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák

Richard Sulík oznámil, že zajtra o 14:00 sa bude dolaďovať takzvaný COVID automat: „Pôjde o prísne opatrenia, pretože sa vírus opäť vymkol spod kontroly.“  Ďalšie opatrenia vraj ohlásia po riadnom zasadnutí vlády, ktoré bude v stredu predpoludním. 

Deťom, ktoré aktuálne chodia do škôl minister zdravotníctva Marek Krajčí odporúča, aby pred návštevou starých rodičov počas sviatkov boli aspoň päť dní predtým doma. „Každý si dajme svoj osobný lockdown a správajme sa zodpovedne,“  doplnil.

Odporúčané
Igor Matovič rokuje o nákupe antigenových testov s inými štátmi, potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď Igor Matovič rokuje o nákupe antigenových testov s inými štátmi, potvrdil to minister obrany Jaroslav Naď 14. decembra 2020, 15:20

Nekontrolovateľné šírenie koronavírusu na Slovensku 

Podľa ministra zdravotníctva Mareka Krajčího je na Slovensku nekontrolovateľné šírenie koronavírusu. Povedal to v nedeľu v diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Na Slovensku v sobotu podľa Národného centra zdravotníckych informácií zo 17 956 PCR testov pribudlo rekordných 3 707 prípadov nakazenia koronavírusom (20,06 %)„Sme svedkami reťazového šírenia, ktoré má známky nekontrolovaného šírenia. Pandemická komisia musela pristúpiť k výrazne prísnejším opatreniam,“  povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Domov
Zdieľať
Diskusia