Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. decembra 2020, 11:02
Čas čítania 3:10
Viktor Kniš

Strapov neúspešný útek z koncentračného tábora je odkazom aj pre súčasné generácie. V klipe má vlastnú dejovú líniu filmu Správa

HUDBA FILM SPRÁVA SPRÁVA STRAPO
Uložiť Uložené

Slovenský raper vydáva videoklip a sprievodnú skladbu k filmu Správa, ktorý zachytáva dianie v koncentračnom tábore.

Strapo vydáva novinku s názvom Správa. Ide o skladbu, ktorá je sprievodným singlom k rovnomennému filmu o dvoch slovenských Židoch, ktorým sa podarilo utiecť z Osvienčimu a celému svetu vyrozprávať, čo sa v „pracovných táboroch“ skutočne dialo.

Režisérom filmu je Peter Bebjak a o produkciu sa postarali šikovní DNA Production.

Slovenský raper si zároveň vo videoklipe zahral hlavnú úlohu v alternatívnej dejovej línii. Pôvodne dostal možnosť zahrať si aj v samotnom filme, tú však musel odmietnuť.

 „Ja osobne vo filme Správa neúčinkujem napriek tomu, že som dostal možnosť hrať tam malú rolu. Termínovo som to ale nestíhal. Ten film sa točil za extrémnych podmienok a bol to jeden z najväčších projektov, čo sa tu za poslednú robu robil,“ povedal známy raper Refresheru. 

Strapo
Zdroj: Youtube/Strapo

V klipe si vytvoril vlastnú dejovú líniu

Film Správa je adaptáciou knihy Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel. Zverejnenie podrobnej 32-stranovej správy o tom, ako tábor smrti fungoval, pomohlo zachrániť životy státisícov ľudí.

Odporúčané
Strapo: Album vydám, keď príde správny impulz. Materiálu mám dosť, ale hudba mi musí robiť radosť (Rozhovor) Strapo: Album vydám, keď príde správny impulz. Materiálu mám dosť, ale hudba mi musí robiť radosť (Rozhovor) 24. septembra 2022, 16:30

Väčšina sveta totiž vnímala koncentračné tábory ako miesta, kde bol život úplne v poriadku. Existovali aj falošné fotografie a falošné informácie, ktoré vo verejnosti nevzbudzovali znepokojenie. Aj preto sa útek mohol zdať ako tá ľahšia časť.

Domov
Zdieľať
Diskusia