Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2020, 11:29
Čas čítania 0:47
Jakub Paulík

Peter na Kriváni odpálil ohňostroj. Pokutu vo výške 3 000 € odmieta zaplatiť

NEWS
Uložiť Uložené

K zaplateniu ho vraj nikto neprinúti.

40-ročný Peter sa 6. decembra so svojimi štyrmi deťmi vybral na Kriváň, kde potme zapálil ohňostroj. Nachádzal sa pritom v oblasti s najprísnejšou ochranou prírody, kde dokonca aktuálne platí sezónna uzávera. Celú cestu vrátane odpálenia ohňostroja si natočil a pridal na Youtube, a tak sa o veci dozvedeli aj kompetentné osoby.

Rodina vošla do sezónnej uzávery, ohrozovali svoju bezpečnosť, mohli vynútiť zásah Horskej záchrannej služby. Práve rozbiehame kampaň aj so samosprávou, aby sme apelovali na ľudí, nech nepúšťajú petardy na Silvestra v národnom parku,“ vyjadril sa pre Aktuality riaditeľ Správy TANAP-u Pavol Majko.

Za čin mu hrozí pokuta 3 000 €, no podľa Nového Času ju odmieta zaplatiť. „Na sto percent nezaplatím, neexistuje inštitúcia na tejto planéte, ktorá by ma to donútila zaplatiť,“ povedal im po telefóne. Peter je verným podporovateľom protipandemických protestov a na svojom Facebooku pravidelne zdieľa množstvo dezinformácií, na čo upozornila aj polícia.

Domov
Zdieľať
Diskusia