Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. decembra 2020, 12:09
Čas čítania 1:14
Martin Mičuda

Mercedes triedy S v novej plug-in hybridnej verzii dokáže na elektrický pohon absolvovať viac ako 100 km

Mercedes triedy S v novej plug-in hybridnej verzii dokáže na elektrický pohon absolvovať viac ako 100 km
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://media.daimler.sk/mercedes-benz/osobne/2020/nova-trieda-s-s-hybridnym-pohonom-dobijatelnym-zo-siete-okolo-100-kilometrov-cisto-elektrickeho-dojazdu-wltp#article" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">daimler.sk</a>
TECH MERCEDES-BENZ TRIEDA S
Uložiť Uložené

Ďalší model z dielne Mercedes-Benz potvrdzuje, že plug-in hybridy zo Stuttgartu patria k úplnej špičke.

Nová vlajková loď značky Mercedes-Benz sa ledva stihla ohriať v showroomoch a už zo Stuttgartu prichádza správa o jej novej plug-in hybridnej verzii. Hybridný pohon v triede S tak v roku 2021 zažije už svoju štvrtú generáciu. Zaujímavé je, že nemecký výrobca zatiaľ nezverejnil oficiálne označenie plug-in hybridného derivátu.

Pod kapotou bude benzínový radový šesťvalec s výkonom 270 kW / 367 koní a elektromotor s výkonom 110 kW / 150 koní. Vzhľadom k systémovému výkonu až 375 kW / 510 koní (čo je približne na úrovni osemvalcového S 560), sa teda dá predpokladať, že označenie bude pravdepodobne S 560e.

S hybrid
Zdroj: media.daimler.sk

Akumulátory, ktoré sú zložené zo 108 článkov majú kapacitu až 28,6 kWh, čo je na pomery plug-in hybridných vozidiel pozoruhodnú údaj. Je teda viac než jasné, že Mercedes-Benz po hybridných verziách A 250e či GLE 350de opäť ponúkne mimoriadne zaujímavý dojazd na čisto elektrický pohon. V zmysle metodiky WLTP ide o elektrický dojazd na v rozmedzí 81 až 103 kilometrov. 

Späť
Zdieľať
Diskusia