Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
7. decembra 2020, 14:35
Čas čítania 5:12
Tímea Krauszová

Čo si Slováci kupujú v sexshopoch? Navštívili sme kamenné predajne, aby sme si bizarné kúsky mohli poobzerať zblízka

Čo si Slováci kupujú v sexshopoch? Navštívili sme kamenné predajne, aby sme si bizarné kúsky mohli poobzerať zblízka
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová
ZAUJÍMAVOSTI SEXUÁLNE POMÔCKY SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Pri niektorých produktoch sme ani nevedeli, ako sa používajú.

Sexshop je jedno z tých miest, kam sa ľudia ešte stále hanbia vojsť. Aj keď sa prekonajú, zvyčajne si nič nekúpia. „Prídu sa poobzerať, no potom si to objednajú online. Niekedy sa cítim ako v zoologickej záhrade,“ povedala nám s úsmevom Kristína, ktorá pracuje v sexshope Orion v Bratislave.

Rôzne umelé penisy či vibrátory už pritom nie sú unikátny tovar, kúpiš ich pomaly na každom rohu. Pozreli sme sa však do dvoch sexshopov v snahe nájsť zvláštnosti, ktoré sa Slovákom páčia.

Pri niekoľkých z nich nám len padla sánka, pri iných sme zdĺhavo skúmali, ako sa vlastne pomôcky používajú. V niektorých prípadoch nás prekvapila aj cenovka: našli sme hračky za stovky eur, ktoré však na sklade podľa predajcov pravidelne chýbajú, lebo si ich ľudia kupujú radi.

Odporúčané
Sexuologička: Mám niekoľko mladých mužov v terapii, ktorí nevedia osloviť dievča. O otvorených vzťahoch si myslím svoje (Rozhovor) Sexuologička: Mám niekoľko mladých mužov v terapii, ktorí nevedia osloviť dievča. O otvorených vzťahoch si myslím svoje (Rozhovor) 16. apríla 2020, 16:12
V tomto článku si prečítaš:
  • o hi-tech vibrátoroch pre páry,
  • o dilátoroch, ktoré si ľudia zavádzajú do močovej rúry,
  • o klietkach na penis,
  • o tom, ako vyzerajú sex shopy zvnútra,
  • a zistíš, ktorý vibrátor nám spôsobil elektrošoky.

Pomôcok pre mužov je viac než si myslíš

„Je veľmi časté, že muži nakupujú aj pre partnerky. Výrobkov pre mužov nie je až toľko v našom segmente, ako pre ženy, majú to oklieštené,“ povedala Martina z isexshop-u. Výber je však väčší, než sa na prvý pohľad môže zdať. Veľká časť hračiek je síce určená najmä pre samostatné použitie, no v sexhope nám ukázali aj niekoľko pomôcok pre páry.

Medzi tie patria napríklad hi-tech pomôcky, ktoré vieš ovládať pomocou aplikácie na smartfóne a používajú sa spoločne pri sexe. Príkladom je značka Satisfyer, ktorá ponúka viacero párových stimulátorov. Počas sexu je jedna časť vo vagíne a dotýka sa aj penisu, druhá časť stimuluje klitoris z vonkajšej strany. Podobné produkty rádovo stoja 45-150 €.

Zvyčajne pri párovej stimulácii využívajú muži aj dilátori rôznych veľkostí. Tie môže využiť aj žena. Ide zvyčajne o mäkšie silikónové, alebo chladné kovové tyčky rôznych hrúbok a dĺžok, ktoré sa zavádzajú do močovodu (nazýva sa to uretrálna stimulácia a vraj je veľmi rozšírená). Pre mužov je stimulácia umocnená tým, že im znemožní ejakulovať. Takéto obmedzenie sa dá využiť aj v rámci spoločných hier či pri BDSM sexe. Cenovo sa pohybujú od 10 € vyššie za kus.

Odporúčané
Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex Pocit, že niekomu úplne a bezvýhradne patrím, ma viac uspokojí ako sex samotný. Vyspovedali sme Slovákov, ktorí obľubujú tvrdý sex 31. mája 2020, 12:02
Vľavo kovové dilátori rôznych veľkostí, vpravo Satisfyer pre dvoch.
Vľavo kovové dilátori rôznych veľkostí, vpravo Satisfyer pre dvoch. Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Podobne existujú aj pánske „pásy cudznosti“, inak nazývané aj klietky na penis. Zvyčajne sú kovové, na kľúčik (v balení sú pre istotu dva, keby sa prvý stratil), a výborne sa kombinujú napríklad s vibračnými vajíčkami pre ženy, ktoré sú na diaľkové ovládanie. Ide vraj o častú fantáziu, tieto dve pomôcky si spoločne kupujú páry, ktoré sa chcú navzájom „vytrápiť“, vysvetlila nám Martina z isexshopu-u.

Tento sexshop je inak dokonale zamaskovaný. Nachádza sa medzi nenápadnými biznis budovami, nie je výrazne označený a hoci si vieš na mieste veci oťukať, ak si objednáš online, jednoducho si tovar iba vyzdvihneš (v obyčajne bielej krabičke, na ktorej nič nenapovedá tomu, čo v nej je; ani len meno odosielateľa). Diskrétnosť tým posunuli na ďalšiu úroveň.

Zamerané čisto na pánsku rozkoš dnes nie sú len nekvalitné gumené bábiky, ale aj realistickejšie Flashlight masturbátory. Nedokážu nahradiť prítomnosť ženy, no na dotyk sú oveľa príjemnejšie ako staré známe „anče“ a navyše majú aj zvnútra vrúbkovanie, ktoré simuluje vnútro vagíny. „Často sa robia aj podľa vagín slávnych pornoherečiek, čiže je to na dotyk podobné ako ony,“ povedala nám predavačka. Stoja 65 - 75 €.

„Máme aj nafukovacie veci, napríklad ovečku, ktorá je veľmi obľúbená.“  Podľa jej slov si však ovcu, ktorá pripomína nevinný nafukovací balón pre deti, kupujú ľudia skôr z recesie, napríklad, keď idú na rozlúčku so slobodou.

sexshop
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Prepracovanejšie verzie majú aj motorček, ktorý poháňa vibrácie a pulzovanie. Takéto „baterky“ sú ťažšie a hlučné. Mali sme možnosť pozapínať všetky funkcie v isexshop-e, ide o výkonné stroje, ktoré možno na prvý pohľad aj odstrašia. Podľa predajcov sú však úplne bezpečné. „Má to možnosti prirážania aj vibrácií,“ vysvetlila nám Martina. Okrem toho majú aj sací efekt, a podobne ako Flashlighty, aj tento má vnútro s hrbolčekmi, ktoré pripomínajú vagínu.

Odporúčané
Ako jediný na svete bol trpaslíkom aj obrom. Strácal zrak i sluch a nepomohli mu ani doktori Ako jediný na svete bol trpaslíkom aj obrom. Strácal zrak i sluch a nepomohli mu ani doktori 28. novembra 2020, 14:30

Jednoduchá, nenápadná hračka pre pánov je aj tenga vajíčko na masturbáciu. Obalom skôr pripomína veľkonočné sladkosti, vo vnútri je mäkký, želatínový materiál v tvare vajíčka, ktoré je zospodu zrezané. Hmota je extrémne ohybná, ľahko ju vieš natiahnuť, a každé vajíčko má zvnútra iné vrúbkovanie, ktoré má pripomínať vnútro vagíny. Jedno vajíčko stojí 7,40 €.

sexshop
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Realistické pomôcky: Prekvapiť môžu veľkosťou, no inak vyzerajú „ľudsky“

Ako ďalšiu vec nám v isexshop-e ukázali obrovské dildo. Keď povieme obrovské, bavíme sa o 42 centimetroch, pri ktorých len vygúlime oči. Inak však vyzerá celkom realisticky, má farbu podobnú ľudskej koži, pozdĺž má aj žilky a pod semenníkmi je typická prísavka. „Veľmi často je to aj malé, ľudia nám hovoria, že by chceli širšie, alebo dlhšie,“ reagovala Martina na našu otázku, či si niekto naozaj niečo také mohutné kúpi. „Toto ale nie je také bežné dildo do vane.“

Hoci má prísavku, je veľmi ťažké a sotva by sa udržalo na stene či vo vani. Niektoré druhy sú z PVC, iné z lekárskeho silikónu. Materiál je dôležitý kvôli starostlivosti – na silikónové dildá sa nesmie použiť silikónový lubrikant. Ľudia si však okrem umelých penisov môžu dnes kúpiť aj umelé ruky rôznych farieb a veľkostí. Tá, ktorú sme mali možnosť obchytať, bola užšia a veľmi príjemná na dotyk, hoci mala až neprirodzene ružovú farbu. Ceny sa pri takýchto extravagantných dildách veľmi líšia, no hovoríme zvyčajne o desiatkach eur v závislosti od veľkosti.

sexshop
Zdroj: Refresher / Tímea Krauszová

Dôraz na realistické, ľudsky vyzerajúce pomôcky, stále pretrváva. Ani v jednom zo sex shopov nemali žiadne „mimozemské“ hračky, pretože o ne ľudia na Slovensku zatiaľ nejavia záujem.

Pokiaľ ide o bizarnosti, skôr sa zaujímame o rôzne kinks (nekonvenčné sexuálne praktiky, napríklad BDSM), a tomu je prispôsobená aj ponuka, vysvetlila nám Kristína v Orion sexshope. Orion je predajňa parfémov a spodnej bielizne, no skrytý za nepriehľadným závesom je aj sexshop.

Odporúčané
Môj obľúbený je penis morskej panny, hovorí žena, ktorá má doma 160 erotických hračiek. Čo je monster erotika a prečo je obľúbená? Môj obľúbený je penis morskej panny, hovorí žena, ktorá má doma 160 erotických hračiek. Čo je monster erotika a prečo je obľúbená? 25. októbra 2020, 10:31

Má začiernené okná, tlmené svetlá a krásne sklenené vitrínky. Nič tu nevyzerá lacno či nedôstojne, červeň na lícach sa ti zrejme objaví, až keď zaostríš na ponúkaný tovar. Majú, samozrejme, klasické vibrátory, kolíky či jednoduché putá, my však cielene hľadáme zvláštnosti, ktoré inde nemajú. Po chvíľke obzerania sa nás Kristína zavedie do zadnej časti, ktorá je vyhradená najmä pre rôzne stroje a veľké pomôcky.

Jedným z obľúbených produktov v Orione je podľa jej slov hojdačka na sex. Tú si môžeš doma poskladať a zavesiť na strop, niektoré sa dokonca vďaka špeciálnym hákom vedia aj otočiť o celých 365 °. Bežná cena je okolo 139 €.

Kristína nám však s nadšením ukázala aj stroje na sex (ktoré veľmi príznačne nazývajú „šukacími strojmi“). Vraj ich musia pravidelne naskladňovať. „Tento je pre dvoch partnerov, na oboch koncoch si môžete pripevniť inú prísavku: buď penis, alebo vagínu,“ vysvetlila nám.

Moderná hračka pre páry obsahuje aj nastaviteľné strmene na nohy a ruky so zapínaním na suchý zips a pri kúpe dostaneš aj vzorku čističu na prísavky, vzorku lubrikantu a praktickú tašku, keby si si náhodou chcel stroj zbaliť so sebou na cesty. Pôvodná cena je okolo 290 €, no pred Vianocami mávajú akcie. Väčšie stroje, napríklad vypracované mužské torzo s penisom, stáli takmer dvakrát toľko.

Tzv. šukací stroj v cestovnej verzii.
Tzv. šukací stroj v cestovnej verzii. Zdroj: Sexshop Orion

„V kurze je aj elektrosex,“ povedala Kristína, keď sa rozhliadla po obchode a hľadala, čo by nám ešte ukázala. Nechceli sme jej veriť, kým nám do ruky nedala vibrátor s elektrickou stimuláciou. Ide o luxusný kúsok v čierno-bielom prevedení, je príjemný na dotyk a ľahko sa tlačidlami ovláda.

Odporúčané
Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) 16. apríla 2024, 12:30

Najskôr sme si v rukách zapli vibrácie, potom sme skúsili pridať elektrošoky. Tie majú 10 rôznych stupňov intenzity, no už kdesi v polovici sme vibrátor oboma rukami pustili. Kristína ho so smiechom zachytila skôr ako spadol na zem a my sme si ešte chvíľu šúchali ruky. Nešlo o bolestivý pocit, no bol nepohodlný. Na nižších stupňoch bolo brnenie celkom príjemné a cez klasické vibrácie sotva citeľné. Za takúto hračku by si zaplatil okolo 120 €.

Nejde teda o lacný špás. Väčšina z týchto menej bežných predmetov stojí desiatky až stovky eur. Nie je to však bežný spotrebný tovar, aj predajcovia nám povedali, že to vnímajú skôr ako investíciu. Ak predsa len hľadáš tradičnejší darček pod stromček, pozri si náš výber najlepších módnych vychytávok do 100 eur.

Odporúčané
Vybrali sme najlepšie vianočné darčeky do 100 eur pre všetkých milovníkov módy  Vybrali sme najlepšie vianočné darčeky do 100 eur pre všetkých milovníkov módy 1. decembra 2020, 10:35
Domov
Zdieľať
Diskusia