Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. decembra 2020, 12:30
Čas čítania 4:38
Dominik Vetrák

10 najočakávanejších filmov a seriálov na Netflixe, HBO a iných streamovacích platformách

FILMY A SERIÁLY PROGRAM STREAMINGOVÝCH SLUŽIEB
Uložiť Uložené

Na ktoré novinky sa tešíš najviac?

Ani v poslednom mesiaci roka 2020 sa štúdiá neponáhľajú priniesť do kín veľké novinky. Sály po celom svete sú stále (alebo znova) zatvorené a aj slovenské budú otvárať len v priebehu decembra. Kým nebude vakcína v obehu a kým sa situácia neupokojí, veľké filmy zatiaľ nečakaj. 

Ťažko povedať, či sa situácia vôbec niekedy vráti na normálu, no na klasické chodenie do kín na hneď niekoľko očakávaných filmov mesačne môžeš do jari alebo leta pokojne zabudnúť. Zábleskom v tme je len štúdio Warner Bros., ktoré počas pandémie vydalo v kinách Tenet a teraz chystá aj pokračovanie Wonder Woman. 

Odporúčané
10 najlepších českých a slovenských filmov na Netflixe 10 najlepších českých a slovenských filmov na Netflixe 30. novembra 2020, 14:30

Našťastie, absenciu kín nám aj naďalej ako-tak vynahrádzajú streamingové platformy, ako Netflix, HBO Max, Amazon Prime Video, Apple TV+, Disney+ či Hulu. V článku tak už klasicky predstavíme 10 noviniek, na ktoré sa od týchto spoločností tešíme najviac. 

Pri Netflixe je zaujímavé, že do ponuky zaraďujú čoraz viac filmov namiesto seriálov. Má to však aj opodstatnenie. Blíži sa odovzdávanie Oscarov a všetky štúdiá sa snažia vydať filmy, ktoré by mohli pri nomináciách zamiešať kartami. V decembri tak od Netflixu uvidíme hneď dvoch kandidátov, ktorí majú veľké šance. 

Netflix

1. Big Mouth (4. séria) – 4. 12.

Obľúbený animovaný seriál od Netflixu sa zaoberá pubertou a všetkým, čo k tomu patrí. Robí to zaujímavým štýlom, keď ľudské pocity a myšlienky v príbehu ukazuje v podobe hormonálnych monštier, ktoré so svojimi „majiteľmi“ neustále komunikujú. Big Mouth je originálny, nesmierne vtipný a jedinečný seriál pred tínedžerov aj dospelých. 

2. Mank – 4. 12. 

Veľkolepý návrat Davida Finchera k filmom. Od Gone Girl (2014) totiž žiaden nenatočil a venoval sa najmä seriálom. Manka v zahraničí chválili ako precízne natočenú drámu s úžasnými hereckými výkonmi, ktorá však mierne zaostáva z hľadiska emotívneho vplyvu na diváka. Uvidíme, ako sa bude film páčiť nám. 

Odporúčané
Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? Veľké porovnanie streamingových služieb: Netflix, HBO či Disney, čo sa oplatí najviac a čo je najlacnejšie? 21. apríla 2024, 9:30

Hlavnú rolu Hermana J. Mankiewicza si zahrá oscarový Gary Oldman. Dej by sa mal zamerať na Hermanovo písanie scenára pre jeden z najdôležitejších filmov kinematografie – Občana Kanea. Prítomný bude aj samotný režisér Orson Welles (Tom Burke). Okrem nich si v dráme zahrajú aj Amanda Seyfried a Charles Dance.

3. The Prom – 11. 12. 

Jeho dej sa sústredí na partiu umelcov z Broadway (Nicole Kidman, Meryl Streep, James Corden a Andrew Rannells), ktorých nová divadelná hra trpko prepadla. Namiesto zachraňovania svojich kariér sa ale vyberú do štátu Indiana. Dočítali sa, že tam zakázali prísť na ples študentke, ktorá chcela ako partnerku priniesť svoju priateľku. Homosexuálne vzťahy škola zrejme nepodporuje. 


4. Ma Rainey’s Black Bottom – 18. 12.

Posledný film Chadwicka Bosemana si nechá ujsť len málokto. Zahraniční recenzenti nie sú výnimkou a chvália ako jeho, tak Violu Davis v hlavnej role bluesovej speváckej legendy Ma Rainey. Dej sa odohráva v 20. rokoch minulého storočia. Oscarová Viola Davis hrá postavu menom Ma Rainey, muzikantku s veľkým vplyvom.

Ma je ochotná urobiť všetko pre to, aby prerazila vo svete hudby ovládanej belochmi. Chadwick Boseman je Levee, jazzový trubkár ochotný potopiť ostatných, aby naplnil svoje ambície. Davis sa rozpovedala o tom, ako Boseman natáčal svoj posledný film a ako pri tom vyzeral. Viac sa o tom dozvieš tu.

Späť
Zdieľať
Diskusia