Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. novembra 2020, 10:41
Čas čítania 0:57
Jakub Paulík

Matovič chce dať Kotlebovi a Ficovi „lopatku a kýblik", aby sa zapojili do boja proti koronavírusu

NEWS IGOR MATOVIČ KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

K aktuálnej situácii sa po rokovaní vlády vyjadril aj premiér Igor Matovič.

Premiér Igor Matovič prezradil, že vláda plánuje ďalšie plošné testovania. Očakáva, že prebehnú v decembri, bližšie detaily ale zverejnia až neskôr.  „Ak využijeme decembrové víkendy, môžeme mať normálne Vianoce,“ povedal premiér. V súčasnosti podľa Matoviča disponujeme zhruba 3 miliónmi antigénových testov, nakúpime však nové.

Proti plošnému testovaniu nebol na rokovaní vlády žiaden minister. Igor Matovič tvrdí, že ak sa ľudia nebudú chcieť zúčastniť dobrovoľného testovania, tak je možné, že pôjdu na to podobne, ako pri predošlých kolách. Vtedy vláda donútila ľudí ísť na testy tým, že bez certifikátu bol značne obmedzený pohyb. Igor Matovič tiež nevylúčil aj decembrový lockdown. 

Odporúčané
Vláda schválila 4. kolo testovania. Naď prosí, nech prídu len tí, ktorí tam žijú Vláda schválila 4. kolo testovania. Naď prosí, nech prídu len tí, ktorí tam žijú 19. novembra 2020, 9:39
Domov
Zdieľať
Diskusia