Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. novembra 2020, 11:34
Čas čítania 0:49
Miriam Rumanková

Minister vnútra upozorňuje, že počas utorkového zhromaždenia môže prísť k ohrozeniu životov

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Minister vyzval ľudí a predstaviteľov opozície na rešpektovanie núdzového stavu a zákazu zhromažďovania sa.

Minister vnútra k občanom a predstaviteľom opozície na  sa Minister vnútra Roman Mikulec vyzval ľudí, aby rešpektovali núdzový stav a zákaz zhromažďovania sa a aby sa nezúčastnili protestov, ktoré plánujú viaceré skupiny v utorok: „Máme informácie o tom, že mnohí organizátori zajtrajších zhromaždení nemajú snahu vyjadriť svoj názor, ale ide im o to, aby sa pobili, či ničili majetok.“  

„Demokracia nie je o tom, že je anarchia, ale že platia pravidlá a zákony pre všetkých,“ povedal minister s tým, že pri veľkých akciách je veľké riziko nákazy. Polícia má vraj informácie o tom, že sa na zhromaždenie chcú ísť niektorí ľudia len pobiť. Upozorňuje na to, že počas núdzového stavu sú trestné sadzby zdvojnásobené a že za útok na policajta môže hroziť 15 až 24 rokov za mrežami. „Máme informácie o tom, že ľudia majú v pláne prísť so zbraňami,“ dodal Mikulec a opätovne vyzval ľudí, aby z bezpečnostných dôvodov svoju účasť na akcii zvážili.

Domov
Zdieľať
Diskusia