Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. novembra 2020, 15:30
Čas čítania 1:03
Viktor Kniš

Matovič zaútočil na Cigánikovú zo SaS: Neverím jej ani nos medzi očami, správa sa ako sluha Haščákovej Penty

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Premiér Igor Matovič povedal na tlačovej konferencii, že poslankyňa SaS Jana Bittó Cigániková podľa neho nie je súčasťou koalície, pretože nepodpísala koaličnú zmluvu. Približne 15 minút venoval tomu, aby ju kritizoval.

Predsedníčka Výboru Národnej rady pre zdravotníctvo Jana Bittó Cigániková dnes otvorene kritizovala návrh opätovne dofinancovať Všeobecnú zdravotnú poisťovňu sumou skoro 100 miliónov eur. Zdôraznila, že o zámere dofinancovať štátnu zdravotnú poisťovňu ju minister zdravotníctva Marek Krajčí neinformoval, hoci s ním bola v kontakte. Koaličná strana SaS návrh na stredajšom zasadnutí vlády podľa jej slov nepodporila.

Na túto kritiku reagoval na tlačovej konferencii Igor Matovič, ktorý si nedal servítku pred ústa. Bittó Cigániková zo strany Sloboda a Solidarita Richarda Sulíka podľa neho nie je koaličnou poslankyňou, pretože nepodpísala koaličnú zmluvu a správa sa ako členka opozície.

Keďže návrh na dofinancovanie je v neprospech súkromných poisťovní, ktoré podľa Matoviča prosperovali zo zle nastaveného systému za vlád Roberta Fica a Petra Pellegriniho, predseda vlády naviac Bittó Cigánikovú obvinil, že je „sluhom Haščáka“. „Pani Cigánikovej neverím ani nos medzi očami,“ povedal premiér a opakovane zdôraznil. „Je to žena, ktorá strašne chce mudrovať do zdravotníctva, ale nikdy to neštudovala a nevyzná sa do toho,“ dodal. 

Odporúčané
FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu FACE TO FACE s Igorom Matovičom: O Pellegrinim viem „hlboko nemorálnu“ informáciu 19. marca 2024, 18:00

Rovnako zaútočil aj na predsedu SaS Richarda Sulíka, ktorý dlhodobo komunikuje názor voľnejšieho prístupu k opatreniam. „Sulík bude po nociach kopať hroby?“ pýtal sa premiér na tlačovke a dodal, že od neho chce, aby pochovával ľudí a zobral zodpovednosť za svoje vyjadrenia, keď je za uvoľňovanie opatrení, ktoré môže spôsobiť vyšší počet nakazených koronavírusom. 

Odporúčané
Matovič: Prísny zákaz nočného vychádzania nebude, vymyslíme iný spôsob, aby sa opití ľudia v noci nezgrupovali Matovič: Prísny zákaz nočného vychádzania nebude, vymyslíme iný spôsob, aby sa opití ľudia v noci nezgrupovali 11. novembra 2020, 14:17

Poslankyňa SaS reahovala prostredníctvom sociálnych sietí len jednou vetou: „Chcela by som povedať, že ja pána premiéra považujem za premiéra, aj keď sa niekedy nechová ako premiér,“ odkázala Cigániková. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Stačí málo... nesúhlasiť s premiérom 😊💚 Kontext: viď moj posledný blog na blog.sme.sk a Matovicovu tlačovku.

Príspevok, ktorý zdieľa Janka Bittó Cigániková (@jankabittociganikova),

Domov
Zdieľať
Diskusia