Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2020, 22:16
Čas čítania 1:52
Adam Novosad

Majitelia výrobcu prvej úspešnej vakcíny na Covid-19 sú deti tureckých migrantov z Nemecka. Dnes má ich firma hodnotu 20 miliárd

NEWS VAKCÍNA
Uložiť Uložené

Keď v roku 2008 zakladali svoju firmu v nemeckom meste Mainz, zrejme nečakali, že možno budú kľúčom k vyriešeniu pandémie.

Prvá vakcína proti koronavírusu, ktorú vyvíja americký gigant Pfizer v spolupráci s nemeckou firmou BioNTech, dosahuje v záverečnej fáze klinického testovania na dobrovoľníkoch úspešnosť až 90 percent, upozorňuje The Guardian.

V praxi to znamená, že ak sa v najbližších dňoch nevyskytnú žiadne vážne komplikácie, túto vakcínu si budú Pfizer s BioNTechom chcieť zaregistrovať na úradoch a možno tak budú môcť urobiť ešte pred koncom novembra.

Odporúčané
Vakcína proti koronavírusu od Pfizer a BioNTech má úspešnosť 90 % Vakcína proti koronavírusu od Pfizer a BioNTech má úspešnosť 90 % 9. novembra 2020, 14:39

Sídlo na nemeckej ulici „V zlatej bani“

Tieto správy určite potešili svet trpiaci v pandémiou koronavírusu. Samotná nemecká firma však skrýva oveľa romantickejší príbeh. Vznikla síce len v roku 2008, ale postupom rokov sa prepracovala na popredného hráča vo výskume nových foriem vakcinácie aj imunoterapie na rakovinu. Založil ju manželský pár, ktorého rodičmi sú tureckí prisťahovalci v Nemecku.

Domov
Zdieľať
Diskusia