Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. novembra 2020, 14:44
Čas čítania 0:58
Lukáš Čelka

„Keď sa 60 % ľudí nezaočkuje, tak nám nepomôže, ani vakcína,“ tvrdí Igor Matovič.

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Igor Matovič bol v rozhovore na rádiu Expres.

Tento víkend celoplošné testovanie podľa slov premiéra Igora Matoviča nebude. „Ozbrojené sily budú mať oddych. Testovať sa bude až na ten ďalší víkend, s tým, že pôjdeme cielene po ohniskách, kde vyskočilo až nad 1% pozitívnych testov,“ povedal premiér v rozhovore pre rádio Expres.

Premiér vylúčil, že by vláda postupovala podľa metódy REDACS, ktorí navrhujú slovenskí vedci. „Vôbec nič také neplánujeme,“ povedal. Podľa jeho slov nerobili celoplošné testovanie preto, aby niečo monitorovali, ale aby stiahli viac ako 50-tisíc infikovaných.

Odporúčané
Záznam: Je nepravdepodobné, že sa do konca roka otvoria reštaurácie a fitnesscentrá, tvrdí Jaroslav Naď Záznam: Je nepravdepodobné, že sa do konca roka otvoria reštaurácie a fitnesscentrá, tvrdí Jaroslav Naď 8. novembra 2020, 8:00

Igor Matovič zároveň potvrdil, že od pondelka by ľudia nemali potrebovať certifikát a ani iné potvrdenie o negatívnom teste. „Zavedie sa zákaz vychádzania od 23. do 5. hodiny nasledujúceho dňa. Odkedy to bude platiť ešte nie je jasné, presné opatrenia má v stredu schváliť vláda,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia