Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2020 o 14:08
Čas čítania 0:59
Adam Novosad

„Very nice!“ Kazachstan si osvojil Boratovu frázu, pretože vraj stručne a jasne vystihuje krásy krajiny

NEWS BORAT KAZACHSTAN
Uložiť Uložené

Borat si z Kachastanu odjakživa uťahoval, ale tentokrát zobrala opraty do svojich rúk organizácia na podporu miestneho turizmu. Z populárnej frázy chce spraviť oficiálne motto kazašského cestovného ruchu.

Kazachstan premieňa negatívnu publicitu na pozitívnu kampaň. Aj keď si z tejto krajiny, odkiaľ pochádza filmový Borat, herec Sacha Baron Cohen odjakživa uťahoval a vykresľoval ju ako zaostalú, rasistickú či anti-semitskú, tamojšia vláda sa rozhodla využiť jednu z najznámejších fráz filmového reportéra, informuje The Guardian.

Odporúčané
Toto si o Boratovi (možno) nevedel. Polícia prišla na natáčanie 37-krát a kvôli filmu sa rozviedla aj Pamela Anderson Toto si o Boratovi (možno) nevedel. Polícia prišla na natáčanie 37-krát a kvôli filmu sa rozviedla aj Pamela Anderson 22. októbra 2020 o 14:45

Borat Sagdijev prepožičal svoju frázu „Very nice!“ novej kampani na podporu cestovného ruchu. Kazachstan si zrejme väčšina ľudí najmä v Spojených štátoch amerických spája výlučne so zábermi, ktoré videli vo filme, ale vláda chce upozorniť, že Kazachstan je moderný, pohostinný a ponúka krásnu prírodu.

Zástupca organizácie Kazakh Tourism Kairat Sadvakassov vysvetlil, že Boratova fráza „Very nice!“ v skutočnosti výborne vystihuje obrovský kazašský turistický potenciál krátkym a zapamätateľným spôsobom. „Kazašská príroda je veľmi pekná, jedlo je veľmi dobré, a tamojší ľudia, napriek Boratovým vtipom naznačujúcim opak, sú medzi najmilšími na svete,“ skonštatoval.

Všetkých chce prostredníctvom novej kampane pozvať vyskúšať si Kazachstan na vlastnej koži už na budúci rok, keď bude pandémia koronavírusu viac či menej zažehnaná. „Aby mohli vidieť, že Boratova domovina je krajšia, ako mohli počuť,“ dodal Sadvakassov. Vidiecke scény z filmu Borat boli pritom od začiatku natáčané v Rumunsku a nie v Kazachstane.

Odporúčané
Boris Kollár absolvoval náročnú operáciu. Takto dlho sa podľa lekárov bude musieť liečiť Boris Kollár absolvoval náročnú operáciu. Takto dlho sa podľa lekárov bude musieť liečiť 27. októbra 2020 o 12:11

Vo videu ku kampani sa turisti prechádzajú po kazašských horách, popíjajú fermentované konské mlieko, oceňujú miestnu architektúru alebo sa fotia s miestnymi obyvateľmi v tradičných krojoch, od ktorých rovno dostali pozvanie na svadbu.

Kampaň pritom vymyslel Američan Dennis Keen, ktorý momentálne žije v meste Almaty a nápad s kamarátmi poslali turistickej organizácii, od ktorej hneď dostali zelenú.

Domov
Zdieľať
Diskusia