Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2020, 9:55
Čas čítania 0:52
Adam Novosad

Na Slovensku pribudlo až 3 042 nakazených koronavírusom. Máme absolútny rekord, varuje Igor Matovič

NEWS IGOR MATOVIČ
Uložiť Uložené

Predseda vlády zverejnil údaje v predstihu na svojom Facebooku.

Premiér Igor Matovič varuje Slovensko. Na svojom facebookovom profile v predstihu zverejnil počet nových nakazených za uplynulých 24 hodín a situácia sa podľa všetkého nevyvíja optimisticky.

Za sobotu slovenské laboratóriá identifikovali až 3 042 ľudí klasickou PCR metódou, a teda nie plošných testovaním, čo je zatiaľ absolútny rekord od začiatku pandémie.  V nemocniciach máme 1 041 pacientov, zrealizovalo sa 16 048 testov.

BUĎME OSTRAŽITÍ, PROSÍM Za sobotu pribudlo 3 042 pozitívnych ľudí identifikovaných klasickou cestou pomocou PCR...

Posted by Igor Matovic on Sunday, October 25, 2020

Predseda vlády vo svojom statuse upozorňuje, že napriek správnemu rozhodnutiu zaviesť tvrdšie opatrenia sa koronavírus šíri aj naďalej veľmi rýchlo. Znepokojujúco vyznieva najmä nastolený trend, podľa ktorého na Slovensku za uplynulú sobotu pribudlo o 94 percent nakazených viac ako za sobotu v minulom týždni.

Matovič preto apeluje na Slovákov, aby šírenie koronavírusu nepodceňovali, pretože zavedený lockdown aj tak neovplyvňuje väčšinu pracujúcich zamestnancov. Na to, aby sme vírus dostali pod kontrolu, bude potrebné lockdown skombinovať s celoplošným testovaním, pretože inak by sa z uzavretia krajiny slovenská ekonomika možno nespamätala.

Odporúčané
Policajný funkcionár, ktorého zadržali v rovnaký deň ako Dušana Kováčika, sa priznal ku všetkým skutkom. Spolupracuje s políciou Policajný funkcionár, ktorého zadržali v rovnaký deň ako Dušana Kováčika, sa priznal ku všetkým skutkom. Spolupracuje s políciou 25. októbra 2020, 9:24

Napokon sa premiér vyjadril aj k testom používaným v celoplošnom testovaní. Upozornil, že aj s negatívnym výsledkom si treba dávať pozor, kam človek chodí a s kým sa stretáva.

Rýchlotesty, ktoré používame, nedokážu zachytiť približne dve tretiny pacientov s nízkou náložou vírusu či bezpríznakových pacientov, a tak si radšej treba týždeň pretrpieť v domácej izolácii aj z preventívnych dôvodov. 

Domov
Zdieľať
Diskusia