Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2020, 16:47
Čas čítania 2:42
Daniel Mikolášik

Takto vyzerá honba za najvzácnejšími teniskami sveta. Oplatí sa vidieť novinku Sneakerheads od Netflixu? (Recenzia)

FILMY A SERIÁLY NETFLIX SNEAKERHEADS
Uložiť Uložené

Milovníci tenisiek a komediálnych seriálov majú dôvod na radosť. Alebo aj nie?

Netflix nedávno prišiel s očakávanou novinkou s názvom Sneakerheads. Divákom v nej bližšie načrtáva svet streetwearu a urbanistickú kultúru prepojenú s mnohými odvetviami hip-hopu, resellingom, basketbalom, street-artom, no predovšetkým limitovanými teniskami.

Nejde však o žiaden dokument, ale o šesť-dielný komediálny seriál s príbehom. Predstaví sa v ňom dokonca aj známa internetová osobnosť King Bach (Bobby), ktorý si spoločne s hercom Allenom Maldonadom (Devin) zahrajú dve hlavné postavy. Milovníci tenisiek a komediálnych seriálov tak majú dôvod na radosť. Alebo aj nie?

Ak si seriál Sneakerheads videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile seriálu.

„Devin sa ako riadny otec snaží krotiť svoju posadnutosť teniskami. Jeho kamoš Bobby ho ale zatiahne do prefíkaného plánu na získanie jedného vysnívaného páru,“ opisuje seriál Netflix.

Odporúčané
Párty homosexuálnych kamarátov sa zvrtne na nevraživé hádky a vzťahovú drámu vo filme od Netflixu, v ktorej hrajú len gay herci Párty homosexuálnych kamarátov sa zvrtne na nevraživé hádky a vzťahovú drámu vo filme od Netflixu, v ktorej hrajú len gay herci 4. októbra 2020, 16:46

Postavy v seriáli používajú typické slangové hypebeast slová ako napríklad hyperstrike (model tenisiek, ktorý je v obehu v extrémne limitovanom množstve), grail (subjektívny vysnívaný model tenisiek) alebo heat (ťažko zaobstarateľné tenisky, väčšinou starší model).

Už na samom začiatku sa zoznámime s hlavnou postavou starostlivého otca a hlavy rodiny Devinom, ktorého manželka Christine (stvárňuje ju Yaani King) pristihne pri tom, ako si na počítači prezeral rerelease jeho dávnych tenisiek Jordan 4 Retro White Cement, ktoré nosil ešte na strednej škole.

Takto vyzerá honba za najvzácnejšími teniskami sveta. Oplatí sa vidieť novinku Sneakerheads od Netflixu?
Zdroj: Netflix

Christine však nemá pochopenie pre jeho záľubu v teniskách, a hoci bol Devin pred niekoľkými rokmi skutočný sneakerhead (maniak na tenisky), odkedy má manželku a rodinu, musel sa svojho koníčku raz a navždy vzdať. Svoje biele štvorky sa však aj napriek manželkinmu zákazu rozhodne zaobstarať.

To však ešte netuší, že svet sneakerheadov sa od čias, keď tenisky zbieral on, poriadne zmenil. Prvým šokom bol pre neho niekoľko desiatok metrov dlhý rad pred vchodom do predajne, ako aj to, že mnohí mladí si aktuálne kupujú tenisky len preto, aby ich mohli resellovať, a nie z lásky k sneakers, ako to bolo kedysi.

Odporúčané
Recenzia: Enola Holmes Recenzia: Enola Holmes 24. septembra 2020, 18:33

Ďalším šokom bolo jeho stretnutie s dávnym najlepším kamarátom Bobbym, ktorý na svet tenisiek nikdy nezanevrel. Na drop Retro White Cement prišiel oblečený v zamestnaneckom tričku Foot Locker, s modrým adidas batohom, červenými slúchadlami Beats by Dr. Dre a v teniskách Nike Air Max 1 Parra. Podľa Devina ešte stále nedospel.

Naopak, podľa Bobbyho je Devin v domácnosti pod papučou a nosí starecké otcovské oblečenie. Bobby však Devinovi úplne zamotá hlavu spomienkami na to, aké to bolo kedysi skvelé obdobie, keď doslova žili vo svete tenisiek.

Takto vyzerá honba za najvzácnejšími teniskami sveta. Oplatí sa vidieť novinku Sneakerheads od Netflixu?
Zdroj: Netflix

Bobby je počas celého príbehu akýmsi diablom na Devinovom pravom pleci, a nabáda ho na zlé chodníčky, hoci často s dobrým úmyslom, no obaja sa tak kvôli nemu dostávajú do veľkých problémov.

Napokon sa dajú dokopy s jednou z najlepších reselleriek v meste Nori (hrá ju Jearnest Corchado) a čudákom Stueyom (hrá ho Matthew Josten). Bobby ich všetkých zatiahne do prefíkaného plánu na získanie tzv. Zeros – vysnívaný, veľmi limitovaný a poďla Bobbyho najvzácnejší pár tenisiek na celom svete. Problém však je, že ich nikto nikdy nevidel.

V honbe za vysnívanými teniskami zažijú množstvo dobrodružstiev, vtipných situácií, ale aj problémov a sklamaní. Ocitnú sa kvôli nim dokonca aj na druhej strane sveta – v Japonsku. Seriál je plný narážok a referencií na street kultúru. Objaví sa v ňom dokonca aj známa hláška „What are those“.

Séria je rovnako bohatá na cameo role. Počas seriálu sa na plátne objaví napríklad basketbalista Baron Davis, herec Lil Rel Howery alebo Mark L. Walberg. Mňa osobne však veľmi mrzí, že seriál absolútne nevyužil svoj potenciál. Pre zarytých sneakerheadov je v príbehu zakomponovaný len maličký kúsok teniskového sveta a celé je to dosť chaotické.

Takto vyzerá honba za najvzácnejšími teniskami sveta. Oplatí sa vidieť novinku Sneakerheads od Netflixu?
Zdroj: Netflix

K nášmu nie najpozitívnejšiemu ohodnoteniu seriálu prispelo aj to, že je príliš krátky a tvorcovia tam skrátka nestihli natlačiť dostatok zaujímavých dejových liniek alebo referencií zo skutočného sveta sneakers pre milovníkov tenisiek.

Celý si ho totiž pokojne stihneš pozrieť za jeden alebo dva večery, keďže ide o 6 epizód s obvyklou minutážou do 25 minút. Dokonca som mal miestami pocit, že koncept seriálu bol len na silu nanútený a dejovo to pôsobilo ako film rozkúskovaný na 6 častí.

 
K tomu všetkému treba spomenúť aj priemerné herecké výkony, predvídateľný dej, množstvo zbytočných dialógov a zas naopak mnohé nedokončené či nedovysvetlené scény či občasná infantilnosť seriálu s pár trápnymi vtipmi. Sklamalo nás aj samotné zakončenie seriálu, ktoré v podstate ani nepôsobilo ako zakončenie. Sneakerheads si od nás odnášajú šesť bodov z desiatich.
 

Takto vyzerá honba za najvzácnejšími teniskami sveta. Oplatí sa vidieť novinku Sneakerheads od Netflixu?
Zdroj: Netflix
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia