Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2020, 14:46
Čas čítania 0:55
Daniel Mikolášik

Marek Krajčí sa prihovára z karantény: Dostali sme sa nad kritickú hranicu. Žiaľ, vymklo sa nám to z rúk

NEWS MAREK KRAJČÍ
Uložiť Uložené

„V pondelok zasadá krízový štáb, verím, že prídu rázne opatrenia, hoci teraz sa to už bude zastavovať oveľa ťažšie a bude to trvať dlhšie,“ tvrdí Krajčí.

Minister zdravotníctva Marek Krajčí sa prihovára z karantény a prostredníctvom statusu na Facebooku komentuje aktuálnu situáciu na Slovensku v súvislosti s výrazným rastom nových prípadov nakazených koronavírusom.

Situácia sa totiž posledné dni zhoršuje a dokonca sme tento týždeň niekoľkokrát prekonali rekord v dennom náraste nových nakazených. Najnovšie sme prekonali hranicu 500 nakazených. Laboratória v piatok otestovali až 552 ľudí s pozitívnym testom. Podľa slov Krajčího sme sa dostali nad kritickú hranicu.

Odporúčané
Matovič o novom rekorde nakazených: Situácia je mimoriadne vážna, opäť preberám vedenie boja do vlastných rúk Matovič o novom rekorde nakazených: Situácia je mimoriadne vážna, opäť preberám vedenie boja do vlastných rúk 26. septembra 2020, 11:29

 
Tou je na základe pozorovaní vlády a odborníkov úroveň 40 nových prípadov za 14 dní na 100 000 obyvateľov. Tú Slovensko prekonalo pred pár dňami a po niekoľkých týždňoch konštantného reprodukčného čísla 1 156 nám stúplo na 1 206.

„Dostali sme sa do exponencionálnej fázy rastu. Trvá zhruba 30 dní, keď na tieto čísla zareagujú aj počty chorých v nemocniciach. Tie nám neustále pozvoľna rastú, niektoré nemocnice už reprofilizujú ďalšie lôžka na infekčný profil. Žiaľ, vymklo sa nám to z rúk. Tí, čo kričali hamujte, snáď už teraz budú vypočutí. V pondelok zasadá krízový štáb, verím, že prídu rázne opatrenia, hoci teraz sa to už bude zastavovať oveľa ťažšie a bude to trvať dlhšie,“ tvrdí Krajčí.

Domov
Zdieľať
Diskusia