Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
2. októbra 2020, 9:53
Čas čítania 6:36
Jakub Paulík

Slávne osobnosti a mafia. O týchto prepojeniach populárnych hviezd na podsvetie si možno vôbec nevedel

Slávne osobnosti a mafia. O týchto prepojeniach populárnych hviezd na podsvetie si možno vôbec nevedel
Zdroj: Warner Bros. Pictures
ZAUJÍMAVOSTI DONALD TRUMP HERCI MAFIA OSOBNOSTI STEVEN SEAGAL
Uložiť Uložené

Pre ktorú známu osobnosť pracoval člen triády?

Stykmi s mafiou sa chváli len málokto. Možno aj preto niektoré celebrity na údajné kontakty s podsvetím odpovedajú vyhýbavo, alebo ich rovno poprú. Opakom je ale napríklad taký James Caan, známy ako Sonny Corleone z Krstného Otca

Ten vzťah s odsúdeným mafiánom nielen priznal, ale dokonca o ňom povedal, že je „dobrým priateľom, akého by si každý želal“. V článku sme sa pozreli na známe osobnosti, ktoré sú viacerými spôsobmi spájané s mafiou. Gangstri boli ich priateľmi, rodinou, údajnými milencami či spolupracovníkmi v biznise.

Odporúčané
10 hviezd Hollywoodu s koreňmi na Slovensku 10 hviezd Hollywoodu s koreňmi na Slovensku 8. júna 2020, 12:04
V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo James Caan (Krstný otec) obhajoval súdeného mafiána
  • Koho si údajne objednal na vystrašenie hereckého kolegu Joea Pesciho
  • Ako sa Robert De Niro postavil k fotografii s mafiánskym zabijakom
  • S ktorým gangstrom sa chcel stretnúť kvôli natáčaniu Goodfellas
  • Ako sa mafiáni smiali zo Stevena Seagala

James Caan

80-ročný James Caan si zahral v množstve filmov, no jeho zrejme najznámejšou postavou je Sonny Corleone z legendárnej snímky Krstný otec. Filmový gangster však s podsvetím udržiaval styky aj v reálnom živote. Medzi jeho blízkych priateľov môžeme zaradiť mafiána Andrewa Russa s prezývkou Andy, významného člena mafiánskej rodiny Colombo.

Priateľstvo herca a mafiána sa naplno prevalilo v roku 2011, keď Andyho zadržala polícia. Herec sa podľa Daily Mail ponúkol, že za gangstra zaplatí kauciu a otvorene o ňom hovoril ako o veľmi blízkej osobe, ktorú si nadovšetko cení. Ich pevné priateľstvo mimo iného spečatili tým, že sa vysoko postavený mafián stal krstným otcom hercovho syna Scotta

Napriek obvineniam voči Andymu Russovi sa James Caan od mafiána nedištancoval. Práve naopak. V liste, ktorý odoslal súdu, gangstra nazval „dobrým priateľom, akého by si každý želal,“ cituje jeho vyjadrenie Zee News. Podľa jeho slov sa s ním pozná od roku 1972 a považuje ho za „neuveriteľného otca, starého otca i prastarého otca“.

Odporúčané
Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom Pápayovci vraždili biele kone a na ulici mlátili okoloidúcich. Policajti mafiánov zdravili a radšej sa pozerali bokom 10. novembra 2019, 13:35

Vyhlásil, že je ochotný „vzdať sa sa čokoľvek, čo by súd prijal za kauciu“. Sudca ale jeho návrh odmietol, mafiána uznal vinným z vydierania a poslal ho za mreže na 33 mesiacov. V roku 2013 Andyho Russa prepustili na slobodu.

Okrem neho však James Caan údajne udržiaval vzťahy aj s inými mafiánmi. O dobrých vzťahoch herca s podsvetím rozprával napríklad gangster Anthony Fiato alias The Animal. Podľa jeho tvrdenia si mal u neho James Caan objednať „službu“, ktorá spočívala vo vystrašení známeho herca Joea Pesciho (The Irishman, Goodfellas, Raging Bull).

James Caan sa na neho vraj hneval kvôli tomu, že Pesci nezaplatil $ 8 000 účet za hotel. Jeho tvrdenie má podľa Anthonyho Fiata potvrdzovať nahrávka, ktorou vraj disponuje FBI. Mafiánovu výpoveď však hovorca Jamesa Caana poprel. Herec by vraj nič také nespravil, pretože je Pesciho najlepším priateľom. Anthony Fiato si myslí, že sa napriek svojmu priateľstvu mohli vtedy pohádať.

Vľavo James Cann (Sonny Corleone)
Vľavo James Cann (Sonny Corleone) Zdroj: Paramount Pictures

Robert De Niro

Ďalší slávny herec z gangsterských filmov musel verejnosti vysvetľovať svoje údajné prepojenie na jedného člena mafie. Toto podozrenie vzniklo po tom, ako v The Daily News zverejnili fotografiu, na ktorej je odfotený Robert DeNiro a mafián Anthony Ruggiano s prezývkou Fat Andy, ktorý vraždil pre rodinu Gambino. Záber vznikol na pľaci filmu Analyze This. Dvojicu mal podľa zdroja New York Daily News zoznámiť gangster Anthony Corozzo, ktorý robil na filme komparzistu. 

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 88967 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Čo spravil Steven Seagal, keď ho vydieral jeho spolupracovník spájaný s mafiou
  • S kým si užila údajný románik Elizabeth Hurley
  • Ako mal Frank Sinatra údajne zoznámiť mafiánskeho bossa s prezidentom USA
  • Kto zo Sinatrovej rodiny patril do podsvetia
  • Ako sa meno Donalda Trumpa spája s triádou a mafiou v New Yorku či Atlantic City
Domov
Zdieľať
Diskusia