Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
18. septembra 2020, 18:57
Čas čítania 2:51
Dominik Vetrák

Recenzia: The Devil All the Time

FILMY A SERIÁLY FILMY 2020 NETFLIX THE DEVIL ALL THE TIME
Uložiť Uložené

Na Netflixe vyšiel nový celovečerný film s nabitým hereckým obsadením. Podaril sa?

Na Netflix sa dostala očakávaná dráma The Devil All the Time od režiséra Antonia Camposa. Ten má za sebou len priemerné a nevýrazné snímky, no režíroval aj skvelý seriál Sinner od Netflixu. Pre svoj najambicióznejší projekt si vybral nabité herecké obsadenie. Hlavnú rolu stvárnil herec Tom Holland, ktorého doplnili Robert Pattinson, Bill Skarsgard či Sebastian Stan.

Odporúčané
10 najočakávanejších seriálov a filmov, ktoré v septembri uvidíš len na Netflixe, HBO a iných streamovacích službách 10 najočakávanejších seriálov a filmov, ktoré v septembri uvidíš len na Netflixe, HBO a iných streamovacích službách 3. septembra 2020, 18:55

Obzvlášť na Toma Hollanda sme boli zvedaví, keďže veľa filmov odvtedy, ako sa stal Spider-Manom, nenatočil. Podarí sa mu dostať z tieňa marveláckej postavy a ukázať, že je talentovaným a všestranným hercom? Dovolím si tvrdiť, že po tejto snímke o tom už nikto nebude pochybovať.

Holland hrá Arvina Russella v príbehu o zločine a násilí. Arvin je hlavnou postavou depresívneho príbehu o životoch viacerých ľudí, ktoré sa v istých bodoch pretnú a navždy zmenia.

Ak si The Devil All the Time videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile filmu.

Medzi týchto ľudí patrí aj párik, ktorý vraždí náhodných chlapov. Do deja sa zapletie aj skorumpovaný šerif (herec Sebastian Stan) či úchylný farár (Robert Pattinson), ktorý zneužíva mladé dievčatá.

Dôležitú rolu má aj Bill Skarsgard ako Willard Russell, Arvina otec. Zoznámime sa s ním hneď na začiatku filmu, keď sa vracia z druhej svetovej vojny. Aj keď ho vojna psychicky poznačila, dokáže si založiť rodinu a žiť celkom spokojný život. Všetko sa ale v jednej chvíli obracia naruby. Jeho syn, malý Arvin (Tom Holland), prichádza o oboch rodičov a sťahuje sa k svojej babičke, kde spoznáva svoju novú rodinu.

Recenzia: The Devil All the Time
Zdroj: Netflix

Stane sa z neho ochranca rodiny, ktorému však život neustále hádže polená pod nohy. Arvin sa dostáva do zložitých situácií, z ktorých navonok niet úniku. V tomto bode sa pripája do cyklu násilia, ktoré plodí ďalšie násilie. Príbehy jednotlivých postáv sa začnú prepletať a dej sa poriadne rozbieha.

Trvá to však hodnú chvíľu. Snímka má 2 a štvrť hodiny, pričom prvá hodinka tak trochu drhne. Spoznávame Arvina ako dieťa, jeho rodičov a podstatne dlhý čas trávime aj s Arvinovým otcom Willardom. Ten zohráva dôležitú rolu pri tom, ako sa rysoval charakter malého Arvina, no myslím si, že vo filme nepotreboval až tak veľa priestoru. Filmári mohli vystrihnúť viac scén, ktoré tempo filmu značne spomaľujú. 

Film ťa strhne až v druhej polovici, keď si konečne zvykneš aj na komentár rozprávača. Okrem klasického rozprávania príbehu ti totiž ešte hlboký hlas podáva detaily o pozadí postáv a ich motiváciách.

Recenzia: The Devil All the Time
Zdroj: Netflix

 Zo začiatku to na mňa nefungovalo, no ku koncu už myšlienky prezentované rozprávačom skvelým spôsobom dopĺňali udalosti na obrazovke. Aj v tomto prípade teda platí, že to z úvodu filmu drhne. Dráme by vo všeobecnosti prospelo, keby sa zo začiatku poriadne prestrihala a skrátila aspoň o 20 minút.

Nemôžem však povedať, že by som sa nudil. Príbehy všetkých postáv sú zaujímavé a dokážu prekvapiť. Stredobodom pozornosti je však stále Arvin. Vďaka skvelému hereckému výkonu Toma Hollanda (spoločne s Pattinsonom si pre svoje postavy pripravili zaujímavé prízvuky) si ho rýchlo obľúbiš. 

Film nie je súčasťou žiadneho filmového vesmíru a počítať nemôžeš ani s pokračovaním. Život všetkých postáv je tak neustále v ohrození, a ty nevieš, kto to nakoniec prežije. Pomáha to napätiu, a to obzvlášť v druhej polovici filmu, ktorá sa po vlažnej prvej hodinke poriadne rozbehne aj z hľadiska scén so smrťou a zabíjaním.

Recenzia: The Devil All the Time
Zdroj: Netflix

Campos natočil zrejme svoj najlepší film. Budem sa síce znova opakovať, no vyznamenal sa najmä v druhej polovici filmu. Skvele pracuje s postavami a z hercov dostáva veľmi slušné výkony, čo platí najmä o Hollandovi a Pattinsonovi. Podaril sa aj soundtrack a celková prezentácia.

Film vyzerá úžasne v každej lokácii. O kameru sa postaral neznámy (hoci oscarový) Lol Crawley, ktorý odviedol vynikajúcu prácu. Vždy ťa skvele vtiahne do deja a aj udalosti vo filme zobrazuje pútavým spôsobom.

Ak si The Devil All the Time videl, nezabudni mu dať hodnotenie v našej databáze a pokojne zanechaj svoju recenziu v profile filmu.

Keby Campos a spol. snímku zostrihali a skrátili by natiahnutý úvod, The Devil All the Time by sa mi páčil oveľa viac. Film som si však užil a ku koncu som sa už od neho nevedel odpútať. Za to okrem hercov a napínavej, poriadne drsnej atmosféry vďačíme aj neopozeranému prostrediu a zaujímavo spracovanej téme viery a náboženstva na vidieku. V našej recenzii si novinka od Netflixu odnáša sedem a pol boda z desiatich. 

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia