Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2020, 8:59
Čas čítania 1:02
Viktor Kniš

Ariana Grande a Lady Gaga vystúpili na MTV Video Music Awards vo futuristických rúškach. Billie Eilish ceny nezískala

HUDBA LADY GAGA
Uložiť Uložené

MTV VMA tento rok ovládla Lady Gaga, ktorá získala až 5 ocenení. Odovzdávanie cien podľa hlasovania fanúšikov sa konalo na viacerých miestach v New Yorku.

Lady Gaga ovládla tohtoročné odovzdávanie cien MTV Video Music Awards, ktoré sa kvôli koronavírusu konali hneď na niekoľkých miestach v New Yorku.  Americká speváčka získala päť ocenení, najväčšiemu úspechu sa pri tom tešila skladba Rain on Me, kde hosťuje aj Ariana Grande. Obe popové divy skladbu okrem niekoľkých ďalších odprezentovali aj naživo, a tak sa toto video stane symbolom odovzdávania prestížnych cien pre rok 2020. 

Prekvapením je, že ani jednu nomináciu nepremenila speváčka Billie Eilish, pravdou však zostáva, že od vydania debutu už uplynul nejaký čas a patrili jej minuloročné galavečery. 

V tomto prípade sú ceny o to vzácnejšie, že o nich nerozhoduje porota alebo novinári, ale samotní fanúšikovia v internetovom hlasovaní.

Odporúčané
Pil C vydáva rozlúčkovú skladbu pre snúbenicu: Napísal som to v mental breakdowne hodinu po tom, čo sa to stalo Pil C vydáva rozlúčkovú skladbu pre snúbenicu: Napísal som to v mental breakdowne hodinu po tom, čo sa to stalo 30. augusta 2020, 19:00

Okrem hudobných kategórií Lady Gaga získala aj špeciálnu cenu Tricon Award, ktorá je vyznamenaním za jej pôsobenie ako aktivistky, ale aj módnej ikony. „To pre mňa znamená viac, než si pravdepodobne myslíte,“ povedala speváčka. „Pre mnoho ľudí to nebol ľahký rok, ale ja vidím vo svete veľké víťazstvo odvahy,“ povedala Lady Gaga, keď si cenu preberala a vyjadrila presvedčenie, že sa kultúra znovu po pandémii nadýchne. 

Darilo sa aj The Weekndovi, ten na seba upozornil albumom After Hours, ešte viac ako MTV VMA ho však budú zaujímať tohtoročné Grammy, kde bude ašpirovať na titul albumu roka. 

Víťazí najdôležitejších kategórií:
Cena Tricon (ikona hudby, herectva, módy a aktivizmu) – Lady Gaga
Video roka – The Weeknd (Blinding Lights)
Umelec roka – Lady Gaga
Skladba roka – Lady Gaga a Ariana Grande (Rain On Me)
Cena za najlepšiu spoluprácu – Lady Gaga a Ariana Grande (Rain On Me)
Najlepšia hip-hop skladba – Megan Thee Stallion (Savage)
Najlepšia R&B skladba – The Weeknd (Blinding Lights)

Celkové výsledky vrátane nominácií nájdeš na NME. 
Domov
Zdieľať
Diskusia