Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. augusta 2020, 7:35
Čas čítania 1:41
Viktor Kniš

Elektronický projekt Bulp si zahral v strede Dunaja vďaka slovenskému projektu Scenery. Tvorcovia spájajú hudbu a krásy krajiny

HUDBA SCENERY
Uložiť Uložené

Projekt slovenských tvorcov Scenery (Scenéria) vznikol, aby podporil rozvoj súčasného hudobného umenia a rozšíril jeho pôsobnosť aj širokej verejnosti. Tentokrát poukazuje na problematiku vodných eletrárni.

Projekt slovenských tvorcov Scenery vo svojom debutovom videu predstavil svoj zámer prezentovať krásy našej krajiny v kombinácii s kvalitnou hudbou. Tentokrát posúva hranicu ešte o niečo ďalej a poukazuje na spoločenský ekologický problém, ktorý sa, zdá sa, podarí vyriešiť aj vďaka ministrovi životného prostredia Jánovi Budajovi.

V najnovšom pokračovaní sa v snahe sprostredkovať divákom jedinečný audiovizuálny zážitok namočili členovia elektronického projektu Bulp. Stoja za ním absolvent filmového zvuku na VŠMU v Bratislave Samo Štefanec a jeho sestra – vokalistka Jana. 

Pre ich tvorbu sú charakteristické tanečné tempo a melodické linky, sami tvorbu označujú ako „elektronická hudba s melodickým srdcom“.

Tejto dvojici sa vďaka tímu šikovných ľudí okolo Mäsokombinátu podarilo nemožné. Zahrali si na pravdepodobne najnetradičnejšom mieste, kde kedy európski hudobníci hrali. Ale v konečnom dôsledku – práve o tom Scenery je. 

Domov
Zdieľať
Diskusia