Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
5. augusta 2020, 13:37
Čas čítania 6:16
Adam Novosad

Vrah v priamom prenose zistil, že polícia našla telo jeho obete. Tieto na prvý pohľad nevinné videá skrývajú aj brutálne vraždy

NEWS VRAŽDA
Uložiť Uložené

Bez kontextu by ti zrejme nenapadlo, že niektorí z týchto ľudí chladnokrvne vraždili.

Policajt zavraždil mladú ženu na diaľnici a potom v priamom prenose učil ostatné šoférky, ako sa chrániť pred násilníkmi. Aj takéto príbehy objavili ľudia na sociálnej sieti Reddit, kde sa niekto zaujímal o to, či existujú videá a nahrávky zachytávajúce na prvý pohľad ničím nezvyčajné a nevinné situácie.

Odporúčané
Z genitálií obete údajne vysali krv, chodili v čiernych róbach a vraždili psy. Súd ich po 18 rokoch oslobodil Z genitálií obete údajne vysali krv, chodili v čiernych róbach a vraždili psy. Súd ich po 18 rokoch oslobodil 5. mája 2020, 19:02

V komentároch sa v priebehu niekoľkých minút roztrhlo vrece s tými najdesivejšími videami, pri ktorých by človek nikdy netipoval, čo sa v skutočnosti odohrávalo niekoľko hodín či dní pred ich vznikom a nad čím práve premýšľali ľudia, ktorí vraždili.

Nejde však len o brutálne vraždy. Niektoré videá zachytávajú samovraždy, doteraz nikdy nevysvetlené zmiznutia, ale aj prípady domáceho násilia a sexuálneho zneužívania, ktoré sa za zatvorenými dverami odohrávalo dlhé roky a nikto o ňom ani len netušil.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako posadnutosť spolužiačkou vyvrcholila rozporcovaním jej tela
  • Prečo vraždiaci policajt učil ženy, ako sa ochrániť pred násilníkmi
  • Kedy chlapcovi napadlo, že rodičov dobije kladivom kvôli párty
  • Ako nevinné video poukázalo na sexuálne zneužívanie otcom
  • Ako mužovi zlomila srdce manželka, ktorá spala až príliš dlho

V priamom prenose zistil, že našli telo ženy, ktorú zavraždil

 

Na prvý pohľad by si zrejme netipoval, že Stephen McDaniel zavraždil svoju susedu a spolužiačku z právnickej školy, ktorou bol dlhý čas posadnutý. Lauren Giddings svojho suseda Stephena poznala, ale nikdy medzi nimi nevznikol výrazne bližší vzťah. Obaja úspešne zvládli záverečné skúšky z práva, ale mladá žena sa nedožila konca júna 2011. Zavraždil ju McDaniel, keď sa k nej v noci vkradol do bytu.

Odporúčané
Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život Znásilnenému 15-ročnému dievčaťu odsekol ruky. Keď ho po 8 rokoch pustili z väzenia, bálo sa o svoj život 16. augusta 2023, 14:30

Posadnutie spolužiačkou bolo policajtom jasné v momente, keď sa dopracovali k histórii jeho internetového prehliadača. Na internete pravidelne hľadal meno Lauren Giddings, snažil sa objaviť jej nahé fotky, stalkoval všetky jej profily na sociálnych sieťach a dokonca občas vyhľadával aj kľúčové slová súvisiace s vraždením.

Keď 25. júna Lauren zmizla, na druhý deň ráno sa McDaniel pripojil k jej kamarátom, ktorí ju začali hľadať. Spočiatku si mysleli, že sa iba niekam stratila a čoskoro sa vráti, ale netrvalo dlho a 30. júna našli rozporcované telo ženy hodené v odpadkovom koši vedľa budovy, kde obaja bývali.

Na internete dodnes nájdeš video, v ktorom McDaniel empaticky rozpráva o svojej spolužiačke, avšak reportérka mu po minúte (v priloženom videu v 1:22) rozhovoru oznámi, že policajti medzitým telo našli na parkovisku v odpadkoch. V tej chvíli je viditeľné, ako sa McDaniel zasekol a uvedomil si, že sa mu celý plán rozpadol a vraždu s ním rýchlo spoja. Súd ho do väzenia poslal na doživotie.

 Vraždiaci policajt sa usvedčil v priamom prenose

Z času na čas sa televíznym reportérom podarí nechtiac objasniť zločiny, ktoré by možno zostali navždy nevyriešené. Inak tomu nebolo ani v roku 1986, keď vtedy len 20-ročnú Caru Knott zavraždili a zhodili cez okraj diaľnice v Kalifornii. Jej mŕtve telo našli v kríkoch pod diaľničným mostom a polícia v úvodných dňoch po náleze nemala žiadne výraznejšie stopy vedúce k objasneniu prípadu.

Odporúčané
Keď Slováci zabíjali v zahraničí: výročie vzťahu oslávili opíjačkou, potom ju upálil zaživa Keď Slováci zabíjali v zahraničí: výročie vzťahu oslávili opíjačkou, potom ju upálil zaživa 25. apríla 2023, 9:30

Situácia sa zmenila, keď reportérka Rory Devine oslovila kalifornskú diaľničnú políciu s otázkou, či by jej príslušníci mohli na kameru porozprávať o tom, ako sa môžu šoférky chrániť pred prípadnými napadnutiami. Nikto vtedy netušil, že policajt Craig Peyer, ktorý vtedy reportérke vysvetľoval, ako predchádzať takýmto brutálnym zločinom, v skutočnosti Caru Knott dva dni predtým zavraždil.

Peyer na svoj výstup v televízii doplatil, pretože ho identifikovalo viacero vodičiek, ktoré na ceste zastavoval, obťažoval a pokúšal sa zbaliť. Knott ho však odmietla a vyhrážala sa mu, že ho za obťažovanie nahlási. Peyer na ňu zaútočil, ona ho doškrabala na tvári a policajt ju nakoniec uškrtil lanom. Vo videu z televízie mu na tvári vidno škrabance, ale on tvrdil, že len spadol a buchol sa o plot na parkovisku. Nebolo to tak. 

V roku 1988 ho odsúdili na 25 rokov väzenia, pričom v roku 2004 mal prvú možnosť požiadať o predčasné podmienečné prepustenie. Vtedy mu ho zamietli, rovnako ako v rokoch 2008 a 2012, vtedy bolo rozhodnuté, že nabudúce môže o prepustenie požiadať až v roku 2027. Smutnou bodkou za prípadom zostáva smrť otca zavraždenej študentky. Sam Knott na mieste, kde bolo nájdené telo jeho dcéry, vytvoril pamätník so záhradou a práve v nej dostal v roku 2000 infarkt a zomrel. Takmer na rovnakom mieste ako ona.

 Sarah, otec je perverzák!

Alissa Turney znenazdajky zmizla v roku 2001, keď vraj utiekla z domu, lebo nedokázala žiť so svojim manipulatívnym nevlastným otcom. Jej sestra Sarah mala s otcom prívetivý vzťah, ale keď Alissa zmizla, nikdy neprestala pátrať po skutočnom dôvode jej nezvestnosti. Otec Michael Turney kontroloval takmer každý krok svojej nevlastnej dcéry a v osudný deň ju šiel okolo obeda vyzdvihnúť do školy, aby sa vraj spolu najedli. Alissa kamarátom povedala, že sa uvidia večer na párty, ale už ju nikto nikdy nenašiel.

Odporúčané
Prominentný advokát Murdaugh zastrelil manželku a syna. S jeho rodinou sa spája 5 záhadných úmrtí Prominentný advokát Murdaugh zastrelil manželku a syna. S jeho rodinou sa spája 5 záhadných úmrtí 3. marca 2023, 16:30

V liste, ktorý Alissa údajne zanechala otcovi, napísala, že sa rozhodla skutočne odísť do Kalifornie. Otec Michael Turney tvrdil, že spolu dlhší čas nevychádzali a v osudný deň sa pohádali. Zatiaľ čo on vraj šiel vybaviť nejaké povinnosti, Alissa zmizla.

V liste napísala, že otcovi zobrala 300 dolárov a peniaze mala ušetrené aj v banke. Vyšetrovanie však ukázalo, že nikdy nepoužila svoje číslo sociálneho poistenia a neminula ani cent z peňazí, ktoré mala na bankovom účte. V prípade nič nedávalo zmysel. Vyšetrovatelia si to uvedomili až v roku 2006, keď sa Thomas Hymer odpykávajúci si trest za vraždu vo floridskom väzení listom priznal k vražde Alissy. Policajti však zistili, že šlo o hoax, a tak sa vyšetrovanie rozbehlo nanovo.

Ukázalo sa, že Michael, ktorý v minulosti pracoval ako policajt, trpel silnou paranoiou, kontroloval každý pohyb svojich dcér. Vo svojom dome nainštaloval kamery, ale keď policajti žiadali záznam z dňa, keď Alissa zmizla, odmietol ho vydať s tým, že ho už sám prezrel a nič nenašiel. Policajti sa preto rozhodli vyžiadať povolenie na prehliadku a preskúmať dom na vlastnú päsť.

Keď polícia prehľadala rodinný dom, kde spolu Alissa, Sarah aj Michael bývali, našli podomácky vyrobené bomby, ktoré chcel použiť na útok na sídlo miestnych odborov, s ktorými sa dostal do konfliktu, hromadu kamier zaznamenávajúcich každý pohyb v dome aj manifest samotného otca, kde tvrdí, že Alissu zrejme zavraždili dvaja muži z firmy, kde predtým pôsobil. Za 26 bômb nájdených v dome bol Michael vzatý do väzby a v roku 2010 odsúdený na 10 rokov väzenia.

Odporúčané
5 skutočných vrážd podľa filmov: Myslel si, že slúži upírskej kráľovnej. Vypil krv kamaráta a očakával nesmrteľnosť 5 skutočných vrážd podľa filmov: Myslel si, že slúži upírskej kráľovnej. Vypil krv kamaráta a očakával nesmrteľnosť 2. februára 2023, 12:30

Okrem toho narazili aj na listy, v ktorých Alissa píše, ako ju otec sexuálne zneužíval. Aj preto vyznieva priložené video znepokojujúco, pretože zdanlivo normálnu rodinnú situáciu preruší Alissa so slovami „Sarah, otec je perverzák“. Polícia napokon nevlastného otca Michaela len pred niekoľkými týždňami obvinila z jej zmiznutia.

Trvalo to síce dlhých 19 rokov, ale vyšetrovatelia napokon skonštatovali, že jedinou možnou verziou zmiznutia Alissy, ktorá za takmer dve dekády ani raz nepoužila svoje číslo sociálneho poistenia či cent z peňazí, musí byť vražda spáchaná práve jej otcom. Myslí si to aj jej sestra Sarah, ktorá obvinenie vznesené voči otcovi potvrdila a v minulosti dokonca napísala blog, v ktorom objasnila 5 dôvodov, prečo si myslí, že jej otec sestru zabil.

Kladivom dobil rodičov, aby mohol zorganizovať párty

Uprostred slnečného júla v roku 2011 zorganizoval Tyler Hadley večernú párty vo svojom dome. Mal vtedy len 17 rokov a chcel sa zabávať so svojimi rovesníkmi, pričom už v minulosti mal problémy s návykovými látkami aj školou. Často ju vynechával, aby sa mohol venovať drogám, a tak ho v jeden moment rodičia zobrali k psychiatrovi. Nepomohlo.

Tyler sa 16. júla 2011 rozhodol, že napriek výhradám svojich rodičov v dome zorganizuje párty, ale najskôr musel vymyslieť spôsob, ako sa zbaviť matky aj otca. Okolo piatej poobede užil tri extázy, postavil sa za svoju matku sediacu za počítačom a ubil ju na smrť kladivom. O pár sekúnd pribehol do izby jeho otec, na ktorého rovnako zaútočil kladivom a zabil ho.

Odporúčané
Keď sa zotmie, spozornieme, vravia v Michalovciach po vražde Eriky. „Nezabili sme ju všetci,“ upozorňujú miestni Rómovia Keď sa zotmie, spozornieme, vravia v Michalovciach po vražde Eriky. „Nezabili sme ju všetci,“ upozorňujú miestni Rómovia 17. januára 2023, 16:30

Útok v dome zanechal množstvo krvi, a tak sa Tyler pustil do upratovania. Vraj mu trvalo približne tri hodiny, kým upratal väčšinu krvi a potom, akoby sa ani nechumelilo, pridal na Facebook status, v ktorom ľudí pozýval na svoju párty. Telá rodičov preložil do spálne a onedlho začali prichádzať prví hostia, ktorí o hroznom čine netušili.

Párty vraj trvala do skorého rána, pričom pred jej koncom Tyler ukázal svojmu najlepšiemu kamarátovi Michaelovi Mandellovi, čo spravil. Napriek desivej scéne z izby Michael na párty zostal a chlapci si dokonca spravili spoločnú selfie. Fáma o vražde rodičov sa následne rozšírila a aj keď Tyler plánoval párty na druhý deň zopakovať, už to nestihol. Prišli ho zatknúť policajti a dnes si odpykáva doživotný trest.

Ona ešte stále spí... A pritom už nežila

Jednu z najdepresívnejších nahrávok, ktoré spočiatku vyzerali nevinne a vykľula sa z nich tragédia, vyrobil Timothy Birmingham. Na prvý pohľad obyčajný chlapík žijúci v americkom štáte Michigan býval so svojou manželkou Penny Buyce.

Obaja sa vraj poznali dlhé desaťročia a padli si do oka v 80. rokoch minulého storočia. Mali spolu dve deti a Timothy sa po vypuknutí trendu vlogovania bežného života rozhodol vstúpiť do tejto rieky a podeliť sa s ľuďmi na internete s tým, čo prežívajú.

Timothy aj Penny mali údajne komplikácie so svojim intelektuálnym vývojom, ale to im nebránilo v tom, aby spolu prežívali šťastné chvíle. Aj keď by sa život, ktorý Timothy zaznamenával vo vlogoch, nedal označiť za najvzrušujúcejší, väčšine svojich sledovateľov vedel vyčariť úsmev na tvári, pretože znel ako veľmi sympatický a milý chlapík.

Odporúčané
V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál V Bolívii majú domy, kam sa opilci chodia prepiť 96 % alkoholom a zomrieť. Zaživa ich občas pochovajú na stavenisku ako rituál 11. decembra 2022, 9:30

Inak tomu nebolo ani pred tromi rokmi, keď sa Timothy ráno čudoval, prečo manželka tak dlho vyspáva. Vytiahol kameru a začal natáčať vlog, v ktorom viackrát komentoval, že sa jej zrejme nechce vstávať a stala sa z nej riadna spachtoška. Všetko sa však zmenilo vo chvíli, keď zistil, že Penny nespí, ale v spánku zomrela. Timothy dodnes lajkuje komentáre ľudí vyjadrujúcich sústrasť pod videom, ktoré nikdy nezmazal.

Na svoj kanál, kde nazbieral cez 115-tisíc sledovateľov, pravidelne pridáva nové videá, ktoré väčšinou pozostávájú z ochutnávania uvarených jedál, testovania hamburgerov z donášok či nezvyčajných príchutí známych nápojov. Timothy pravidelne dostáva aj listy od fanúšikov, ktoré vo videách číta.

Domov
Zdieľať
Diskusia