Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 15:18
Čas čítania 0:42
Adam Novosad

Jedenie horkej čokolády znižuje šancu ochorení srdca až o 8 %, tvrdí nová štúdia

NEWS
Uložiť Uložené

Nová štúdia podčiarkuje priaznivé zdravotné vlastnosti horkej čokolády.

Konzumácia čokolády v primeraných množstvách chráni tvoje srdce. Takto znie záver štúdie zverejnenej v Európskom žurnále preventívnej kardiológie, ktorú publikovali tento týždeň, upozorňuje CNN.

Jej autor Cayakrit Krittanawong z Baylor College of Medicine v americkom Houstone skonštatoval, že čokoláda prispieva k udržiavaniu zdravých srdcových ciev.

Čokoláda obsahuje množstvo rôznych antioxidantov, ktoré spoločnými silami pomáhajú redukovať zápaly a zlepšovať priepustnosť ciev. Obľúbená pochúťka dokonca zlepšuje náladu a dokáže pomôcť aj s koncentráciou.

Jedenie horkej čokolády znižuje šancu ochorení srdca až o 8 %, tvrdí nová štúdia
Zdroj: Pixabay

Štúdia sa zamerala na výskum vplyvu čokolády za posledných päť dekád a jej výsledok znie jednoznačne. Ak si čokoládu dopraješ v rozumnom množstve viac ako raz týždenne, čo však neznamená konzumáciu obrovského množstva čokolády každý deň, znižuješ si šancu srdcovocievnych chorôb až do výšky 8 percent.

Čokoláda pôsobí blahodárne aj na zvýšený krvný tlak, pomáha predchádzať infarktu či zlyhaniu srdca a dokonca čiastočne pomáha zbavovať cievy látok, ktoré vedú k ich upchávaniu. Jej schopnosť zlepšovať prietok krvi podľa štúdie prispieva aj k lepšiemu fungovaniu kognitívnych funkcií mozgu.

Odporúčané
Z väzenia prepustia chemika, ktorý vraj zásoboval 95 % všetkého LSD v USA. Odsedel si už 20 rokov za mrežami Z väzenia prepustia chemika, ktorý vraj zásoboval 95 % všetkého LSD v USA. Odsedel si už 20 rokov za mrežami 25. júla 2020, 11:04

Zvoliť by si však mal najmä horkú čokoládu, do ktorej výrobcovia zbytočne neprimiešavajú mlieko. Mliečna čokoláda obsahuje väčšie množstvo cukru aj viac kalórií v porovnaní s horkou, ale siahnuť môžeš aj po poctivom kakaovom prášku.

Domov
Zdieľať
Diskusia