Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júla 2020, 11:04
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Z väzenia prepustia chemika, ktorý vraj zásoboval 95 % všetkého LSD v USA. Odsedel si už 20 rokov za mrežami

NEWS USA
Uložiť Uložené

William Leonard Pickard strávil za mrežami dlhých 20 rokov zo svojich dvoch doživotných trestov.

V 80. a 90. rokoch bol William Leonard Pickard pravdepodobne najväčším výrobcom LSD v celých Spojených štátoch amerických. So svojím biznis partnerom Clydeom Appersonom boli vraj schopní v najlepších časoch vyrábať až kilogram LSD každých päť týždňov, čo bolo obrovské množstvo, informuje Psymposia.

Pickard sa preslávil najmä vďaka vysokej kvalite svojho výrobku, ale doplatil na spoluprácu s Gordonom Skinnerom, ktorý neskôr začal kooperovať s americkou protidrogovou organizáciou DEA. Muži zákona Pickarda aj Appersona zadržali na diaľnici v roku 2000, keď naprieč štátom Kansas prevážali svoje laboratórium.

Agent DEA William J. Renton na súde s Pickardom vyhlásil, že analýza americkej vlády ukázala až 95-percentný pokles v dostupnosti LSD v celých Spojených štátoch amerických v období dvoch rokov po zatknutí Pickarda s Appersonom.

Pickard však tieto odhady viackrát spochybnil a uviedol, že výroba LSD bola odjakživa decentralizovaná a neviazala sa len na jeho laboratórium.

Pickard bol v roku 2003 odsúdený na dva doživotné tresty väzenia za výrobu a distribúciu LSD, zatiaľ čo Apperson skončil s 30-ročným trestom bez možnosti podmienečného prepustenia.

Odporúčané
Keď si dáš LSD: Aké účinky a smrteľné riziká prináša halucinogénna droga, ktorá ťa odpáli do inej dimenzie? Keď si dáš LSD: Aké účinky a smrteľné riziká prináša halucinogénna droga, ktorá ťa odpáli do inej dimenzie? 26. februára 2019, 12:48

Na Williama Leonarda Pickarda sa však usmialo šťastie v nešťastí, keďže ho momentálne plánujú prepustiť z väzenia „zo súcitu“. Ohrozuje ho koronavírus, ktorý by mu mohol spôsobiť vážne zdravotné ťažkosti, pretože vo veku 74 rokov trpí viacerými ochoreniami.

Pickardovi sa snažili dlhé roky pomôcť mnohí kamaráti a známi, ktorým sa nepáčilo, že za nenásilnú trestnú činnosť, a teda výrobu LSD, chemika odsúdili na dva doživotné tresty.

Domov
Zdieľať
Diskusia