Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júla 2020, 13:04
Čas čítania 0:36
Matej Krajčovič

V Bratislave vznikne ďalšia štvrť s novou výškovou budovou. Ukázali prvú vizualizáciu Klingerky

NEWS ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Pribudnú kancelárske budovy, vyše 600 bytov a priestor pre novú trasu električky.

V Bratislave by mala vznikúť ďalšia moderná mestská štvrť. Klingerka bude v podstate pokračovaním zóny Nové Nivy, kde už teraz stojí viacero nových výškových budov a buduje sa aj hlavná autobusová stanica. 

„Pokračovanie Klingerky vyrastie v mestskom bloku medzi Košickou, Prístavnou, Pláteníckou ulicou a Mlynskými nivami. Prinesie viac ako 600 bytov a apartmánov, priestory pre obchody, gastro a iné doplnkové služby,“ spresnil hovorca developera, ktorým je skupina J&T Real Estate.

V Bratislave vznikne ďalšia štvrť s novou výškovou budovou. Ukázali prvú vizualizáciu Klingerky
Zdroj: jtre.sk

Medzi budovami by mali vyrásť zelené vnútrobloky a ráta sa tiež s novou trasou električky, ktorá by mala viesť aj popri obchodnom centre Eurovea a okolo SND. Nové linky budú spájať Petržalku a Ružinov cez Pribinovu, Košickú a Miletičovu ulicu. 

Odporúčané
V Bratislave už využiješ elektrické kolobežky, skútre aj verejné bicykle. Koľko tieto služby stoja a ktorá je najlepšia? V Bratislave už využiješ elektrické kolobežky, skútre aj verejné bicykle. Koľko tieto služby stoja a ktorá je najlepšia? 13. júna 2020, 10:36

V Bratislave vznikne ďalšia štvrť s novou výškovou budovou. Ukázali prvú vizualizáciu Klingerky
Zdroj: jtre.sk

Na Klingerke vyrastie aj ďalšia výšková budova pre administratívne priestory. Aktuálne sa objavila prvá vizualizácia novej štvrte, projekt však ešte čaká posudzovanie vpluvy na životné prostredie a vhodnosti riešenia dopravnej situácie v lokalite. 

Susednú Plátenícku ulicu čaká kompletná rekonštrukcia s novým cyklochodníkom, ktorý sa bude napájať na Košickú a Prístavnú. 

Domov
Zdieľať
Diskusia