Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. júla 2020, 16:19
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

VIDEO: Na elektrickej kolobežke výlučne sám, varujú policajti. Zdieľajú chvíle, keď dvojiciam naparili pokuty

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V Bratislave sa rozmáha kultúra kolobežkárov, na čo reagujú aj policajti.

Policajti z Bratislavského kraja sa v prebiehajúcej letnej sezóne chystajú posvietiť si na kolobežkárov. V hlavnom meste si vďaka niekoľkým klikom môžeš požičať elektrickú kolobežku, za ktorú síce nezaplatíš horibilnú sumu, ale ak by si mali dvaja ľudia kolobežku požičať osobitne, zábavka sa hneď predraží.

Odporúčané
Matovič: Fica si pamätajú kvôli mladým dievčatám a alkoholu, opisoval reakcie európskych lídrov na bývalého premiéra Matovič: Fica si pamätajú kvôli mladým dievčatám a alkoholu, opisoval reakcie európskych lídrov na bývalého premiéra 23. júla 2020, 10:00

Aj preto dnes v Bratislave stretneš množstvo ľudí jazdiacich na elektrických kolobežkách vo dvojiciach. Za šoféra sa postaví kolega či kolegyňa, chytí sa a obaja sa vydajú na cesty.

Policajtom sa však tieto praktiky nepáčia, pretože pravidlá hovoria jasnou rečou – na kolobežke sa môže voziť výlučne jeden človek a po meste sa musíš premávať za sebou, nie dve kolobežky vedľa seba.

NA KOLOBEŽKÁROV SI POSVIETIME Ďalšie príspevky už čoskoro.

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, July 22, 2020

V prvom videu z chystanej série o kolobežkách, ktorú sa policajti chystajú zdieľať na Facebooku, preto zverejnili niekoľko zaznamenaných situácií, kde užívatelia kolobežiek doplatili na prítomnosť policajnej hliadky.

Za jazdu vo dvojiciach síce možno občas vyviazli len s dohovorom, ale často aj s pokutami, ako policajti konštatujú na konci videa – zákon hovorí, že za porušenie pravidiel cestnej premávky hrozí pokuta až do výšky 50 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia