Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2020, 15:40
Čas čítania 0:40
Viktor Kniš

Strana Vlasť dlží sponzorom viac ako milión, Harabin sa tvári, že to nie je jeho problém: Ja nie som členom strany Vlasť

POLITIKA ŠTEFAN HARABIN
Uložiť Uložené

Štefan Harabin bol síce volebným lídrom v parlamentných voľbách za stranu Vlasť, oficiálne však nie je jej členom, a preto tvrdí, že ho dlh za kampaň netrápi.

Strana Vlasť získala v parlamentných voľbách 2020 2,93 %, a tak nemá nárok na štátnu podporu pre politické subjekty, ktoré prekročili trojpercentnú hranicu. Pre porovnanie, strana Tomáša Druckera Dobrá voľba získala 3,06 % a v najbližších 4 rokoch dostane od štátu necelé 2 milióny eur.

Už počas volebnej kampane, na ktorú vlasť minula podľa Transparency International približne 1,3 milióna, sa vynárali pochybnosti o jej financovaní.  Vlasť má viacero „sponzorov,“ ktorí jej požičali 100 až 130-tisíc eur, pričom tieto pôžičky sú splatné do konca aktuálneho roka.

Aktuality teraz informujú, že samotný Štefan Harabin sa veľmi o budúcnosť politického subjektu z finančného hľadiska nezaujíma, ako argument používa, že nie je jeho členom. 

Odporúčané
Štefan Harabin si na kampaň požičal 770-tisíc eur, minul viac ako milión. Od štátu nedostane ani cent Štefan Harabin si na kampaň požičal 770-tisíc eur, minul viac ako milión. Od štátu nedostane ani cent 5. marca 2020, 11:39

„Ja nie som členom strany Vlasť. Vaša otázka je nesprávne smerovaná. Všetky administratívne, organizačné a technické veci boli v kompetencii strany Vlasť,“ odpovedal Aktualitám a zložil telefón. S predsedníčkou strany Annou Žatkovou sa novinárom spojiť nepodarilo. 

Aktuality sa v minulosti aj teraz spojili s niekoľkými veriteľmi, ktorí však reagovali podobne a z odpovedí vyplynulo, že ich osud svojich pôžičiek veľmi nezaujíma, riešenie vidia napríklad v tom, že splatnosť predĺžia.

Domov
Zdieľať
Diskusia