Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. júla 2020, 10:21
Čas čítania 1:04
Daniel Mikolášik

Video zo zásahu kukláčov v Bratislave pobúrilo ľudí. Takto akciu hodnotí jeden z policajtov

NEWS BRATISLAVA
Uložiť Uložené

Kolega, ktorý kričal aby nekopal, to mohol vidieť inak, tvrdí kukláč.

Zásah slovenských kukláčov na Prepoštskej ulici v centre Bratislavy proti mužovi s nožom v ruke ohrozujúcemu okoloidúcich mnohí ľudia kritizujú a označujú za neprimeraný. Niektorí členovia zásahovej jednotky totiž páchateľa v Starom Meste počas zásahu kopali na zemi a kričali vulgarizmy.

Odporúčané
Polícia zverejnila video zo zásahu v Bratislave. „Daj mu do hlavy, Dušan,“ vyzýva zrejme jeden kukláč druhého Polícia zverejnila video zo zásahu v Bratislave. „Daj mu do hlavy, Dušan,“ vyzýva zrejme jeden kukláč druhého 10. júla 2020, 13:31

Polícia už na sociálnej sieti vysvetľovala, že zásah kukláčov týmto spôsobom bol adekvátny, pretože existovalo podozrenie, že muž môže mať pri sebe výbušninu. „Je potrebné si však uvedomiť, že ten muž mal batoh a policajti museli pracovať s tou verziou, že v ňom môže mať výbušninu. Okrem toho kričal "Alah akbar". Preto bolo nasadených toľko policajtov a použité donucovacie prostriedky," napísala polícia na Facebooku

Pre portál Pluska.sk sa tiež vyjadril aj skúsený slovenský kukláč, ktorý tvrdí, že nie je všetko také, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Policajt, ktorý páchateľa kopal, to vraj musel robiť tak, pretože nemal voľné ruky. Držal v nich totiž pušku, vysvetľuje jeden z členov zásahového komanda.

„Ten policajt, ktorý kopal, mal v ruke nesmrtiacu pušku FN 303, z ktorej predtým strieľaľ a mohol ju mať pripravenú k ďalšej streľbe v prípade potreby. Čiže ak potreboval pomôcť kolegom trebárs uvoľniť páchateľa úderom alebo kopom na voľné rebrá, aby páchateľ povolil ak bol v kŕči alebo napnutý či schúlený a mal v tom okamihu ten policajt vhodnú pozíciu, tak to musel urobiť nohou, lebo v rukách držal pušku,“ tvrdí skúsený kukláč pre Plusku.

Odporúčané
KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev KVÍZ: Spoznáš bratislavské kluby podľa fotky? Ukáž, aký si párty lev 19. marca 2024, 11:00

„Chápem tie špekulácie a polemiky, ale skutočnosť mohla byť iná. Aj ten kolega, ktorý kričal aby nekopal, to zo svojho pohľadu mohol vyhodnotiť úplne inak, ako to videl ten dotyčný. Zažil som to x-krát, po akcii sa vyjadrujú zasahujúci policajti a každý to vníma inak,“ dodal kukláč.

Domov
Zdieľať
Diskusia