Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júla 2020, 12:07
Čas čítania 6:24
Dominik Vetrák

The Last of Us 2 donútilo brata konečne prijať svoju homosexuálnu sestru. Homofóbovia hru nenávidia, lebo úžasne pracuje s LGBTI

TECH
Uložiť Uložené

LGBTI tematika má v Part II bohaté zastúpenie. Tvorcovia si dali na reprezentácii hry poriadne záležať.

Článok obsahuje spoilery k The Last of Us: Part II

Príbeh hry The Last of Us: Part II tvorcovia prísne strážili. Ponúkli iba minimum ukážok a dokonca nás v traileroch klamali, ako to už v Naughty Dog majú vo zvyku. Bohužiaľ, hackeri sa dostali do serverov Sony a leakli odtiaľ dôležité dejové momenty, vrátane záberov z cutscén. Množstvo hráčov sa okamžite rozhorčilo a začalo hru nenávidieť.  

Part II sa časť hráčov rozhodla bojkotovať bez toho, aby si titul zahrali, alebo poznali celý kontext. Lenže recenzenti im následne jasne odpovedali. Part II je masterpiece. Dielo, ktoré dokázalo v rámci videohier množstvo revolučných či geniálnych vecí. My sme hru ohodnotili známkou 10/10. Pár negatív sme našli, no v redakcii sme z nej celkovo vo vytržení. 

Odporúčané
The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) The Last of Us 2 ťa emocionálne rozdrví (RECENZIA) 12. júna 2020, 9:01

Príbeh je emotívny, drsný a brutálny. Zároveň je však nádherný, plný lásky, pochopenia a odpustenia. Po tom, čo bývalí Fireflies mučili a zabili Joela, som cítil nával neuveriteľného hnevu, frustrácie a nenávisti. Tešil som sa, ako v koži Ellie chytím každého jedného z nich a rozsekám ho.

Keď som počas prvých troch dní v Seattle prelial hektolitre krvi, bol som spokojný, že smerujem k vytúženej pomste. Lenže Naughty Dog ma potom poslalo na cestu spoznávania Abby a jej priateľov. 

Znova sme si uvedomili, že Joel nie je veľmi dobrým človekom. Ukrivdil stovkám ľudí, zabil ich snáď ešte viac a uvedomoval si, že ho to raz dobehne. Aj preto bol so svojím osudom zmierený a namiesto prosieb o život jednoducho Abby vyzval, aby to rovno ukončila. Dobre vedel, že žije na požičaný čas. Každý v tomto svete tak žije.  

Ak si už hru prešiel, odporúčame pozrieť si toto video, ktoré skvelo vystihuje príbeh

Samozrejme, nikdy by sme si neželali, aby sa mu stalo niečo zlé. Ide o komplexný, autentický charakter, ktorého láska k Sarah a Ellie prenikla do srdca každého hráča. S Joelom by sme šli aj na kraj sveta. Lenže rovnako to k iným postavám cítia ľudia na opačnej strane. Joel kvôli ochrane Ellie zničil množstvo životov a Abby je jedna z tých, čo sa za to túžia pomstiť. Jej motívy sú viac než opodstatnené. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 86097 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • The Last of US Part II dokázalo niečo, čo žiadna iná hra, film či kniha.
  • Prečo je zabitie Joela a hranie za Abby geniálne a funguje to.
  • Prečo je zakomponovanie transrodovej postavy skvelým prídavkom príbehu.
  • Hráči vo všeobecnosti milujú Leva a lesbický vzťah Ellie s Dinou.
  • Ako zmenilo hranie hry život chlapcovi, ktorý odmietal prijať svoju sesternicu-lesbičku.
  • Prečo je táto hra dychberúcim herným príbehom, ktorý treba hrať, nie pozerať na Youtube.
Domov
Zdieľať
Diskusia