Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. mája 2020, 17:02
Čas čítania 1:10
Tímea Krauszová

Elon Musk a Grimes zmenili meno dieťaťa, aby bolo v súlade so zákonom. To nové však nie je o nič lepšie

NEWS ELON MUSK
Uložiť Uložené

Oni to s tým menom myslia fakt vážne.

Známy technologický magnát a speváčka zverejnili informáciu, že svojmu potomkovi dali meno X Æ A-12 začiatkom mája. Pôvodne sme predpokladali, že ide o symboliku, prípadne len snahu zaujať médiá, obaja však neskôr vysvetlili, čo sa za súborom znakov, čísel a písmen ukrýva.

X Ash Archangel Twelve

X je vraj v mene naozaj,  Æ vyslovuješ ako anglické slovo Ash (popol) a A-12, o ktoré sa pri výbere mena vraj postaral sám otec, je skratkou pre podľa neho najviac cool lietadlo na svete, Lockheed A-12 prezývané Archangel (Archanjel), povedal Musk v šou Joea Rogana.

Synovo meno by tak v realite malo znieť niečo ako X Ash Archangel Twelve, čo už vyzerá menej hlúpo. Stále im však meno pre podmienky v zákonoch nechceli povoliť zapísať.

Odporúčané
Elon Musk bol opäť hosťom Joea Rogana, vysvetľoval výslovnosť mena jeho dieťaťa. Nazval ho X Æ A-12 Elon Musk bol opäť hosťom Joea Rogana, vysvetľoval výslovnosť mena jeho dieťaťa. Nazval ho X Æ A-12 8. mája 2020, 15:24

Museli jeho meno zmeniť

Úrady v Kalifornii v súčasnosti neumožňujú na matrike zaregistrovať meno, ktoré obsahuje čísla a znaky. Musia si vystačiť s 26 znakmi anglickej abecedy, pričom by im mohol prejsť apostrof (napríklad ako v mene O'Connor). Rovnako je podľa Grimes povolený jeden spojovník. Malému chlapčekovi teda hviezdny pár vybral nové meno.

Šikovne obišli systém a predstavili svetu ich syna s novým menom X Æ A-Xii.

Rímskymi číslicami obišli zákon a zároveň nemuseli príliš meniť meno. Samozrejme, mali možnosť sa odvolať proti rozhodnutiu nezapísať pôvodné meno do matriky. Podľa ich rodinného právnika je však veľmi nepravdepodobné, že by im úrady vyhoveli. Preto radšej našli spôsob, ktorý im zaručene prejde.

Domov
Zdieľať
Diskusia