Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. mája 2020, 13:30
Čas čítania 1:55
Peter Puterka

Vytvorili obchod pre nadšencov jogy na celom Slovensku. Ide príkladom v udržateľnosti, pozornosť venujú aj mentálnemu zdraviu

ŠPORT
Uložiť Uložené

Z Flexity je dnes úspešný rodinný podnik.

Tento článok vznikol v rámci kampane #VDAKATEBE. Refresher rozdá 100 000 eur v podobe inzercie zadarmo malým podnikateľom, ktorí to najviac potrebujú.

Kampaň #VDAKATEBE môžeme realizovať vďaka predplatiteľom REFRESHER+, ak ju chceš podporiť, predplatné si môžeš zakúpiť tu. Návod, ako poslať tip na prevádzku, nájdeš tu

Tomáš sa pôvodne venoval komerčnému marketingu, po čase však z firmy odišiel a rozbehol vlastný rodinný projekt, s ktorým mu pomáha brat a manželka. Aj ich koronakríza dostala na kolená, prišiel dokonca moment, kedy nemali žiadne objednávky. Náročná situácia ich však naučila prispôsobiť sa, zmenili procesy, investovali do projektu ďalšie stovky hodín času a energie a dnes ich projekt Flexity pre milovníkov jógy a prírody môžu budovať ďalej. 

Zakladatelia obchodu Lenka, Maťo a Tomáš chceli vybudovať niečo, čo by ich napĺňalo a zároveň inšpirovalo druhých. Filozofiou Flexity je najmä hľadať cestu k zákazníkom aj osobnou formou. S chladným tónom sa v prípade kontaktu s tvorcami projektu nikdy nestretneš, práve naopak, budú ti chcieť poradiť, aby si si vybral čo najlepšie.  

Zakladatelia Flexity: Lenka, Maťo a Tomáš
Zakladatelia Flexity: Lenka, Maťo a Tomáš Zdroj: Flexity

Popri tom, že predávajú joga doplnky však komunikujú aj dôležité témy ako je ekológia či mentálne zdravie. Ako sami tvrdia „vyberáme si práve takých dodávateľov, ktorí ekológiu riešia. Veríme, že dnes by produkty mali brať ohľad nielen na funkčnosť, ale hlavne na zdravie a následne aj dopad, aký zanechajú, keď doslúžia svojmu účelu. Snažíme sa pozerať viac dopredu a podporovať tých, čo vyrábajú naozaj zodpovedne.“

Zlepšujú cvičenie ľudom, čo sa venujú joge a priniesli veci, ktoré im na Slovensku chýbali.
Zdroj: Flexity

K joge preto nemajú iba športový prístup, ale vnímajú ju ako skvelý spôsob, ako si udržať spomínané mentálne zdravie a work-life balance. Záležať si dávajú aj na prístupe k zákazníkom. Ako dodávajú, „je pre nás dôležité, aby všetci, ktorí robia vo Flexity boli joga positive a vedeli čo najlepšie poradiť a hlavne mali ľudský prístup. Správame sa tak, ako chceme, aby sa správali k nám.“

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Flexity Life (@flexity_life),

Pandémia nabúrala ich plány a všetky offline aktivity

Po tom, čo sa ich značke darilo v online predaji, otvorili aj kamennú predajňu, kde si ich zákazníci mohli vyskúšať tovar a mali tak k značke ešte bližšie. Okrem toho viedli aj vlastné hodiny jogy a workshopy. 

Zlepšujú cvičenie ľudom, čo sa venujú joge a priniesli veci, ktoré im na Slovensku chýbali.
Zdroj: Flexity

„Veľmi nám záleží na osobnom kontakte a vieme, že najlepšie poradíme práve pri osobnej skúsenosti. Pravidelne sme preto chodili medzi ľudí aj na rôzne joga festivaly, ktoré sa žiaľ všetky zrušili,“ dodávajú zakladatelia Flexity. 

Pandémia však narušila aj logistiku a všetky offline aktivity. Našťastie, v digitálnom prostredí bol už obchod dobre zabehnutý, preto doň v tejto situácii  investovali ešte viac, čo sa premietlo napríklad v obsahu na ich blogu. Posilnili tiež zákaznícky servis a logistiku, pričom museli dbať na prísne hygienické opatrenia. Zároveň sa postupne rozrastá aj ich tím, dnes je už plnohodnotnou súčasťou tímu ďalšia posila z komunity jógy na Slovensku.

Zlepšujú cvičenie ľudom, čo sa venujú joge a priniesli veci, ktoré im na Slovensku chýbali.
Zdroj: Flexity

Vďaka tejto reakcii si môžeš v obchode Flexity naďalej bezproblémovo objednať tovar až k sebe domov na celom Slovensku, minimálne na území Bratislavy ti ho doručia do 24 hodín, možno aj v rovnaký deň. O tom, že ponuka kvalitných udržateľných značiek je naozaj veľká, sa môžeš presvedčiť sám. 

Späť
Zdieľať
Diskusia