Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
25. apríla 2020, 17:09
Čas čítania 0:53
Martin Mičuda

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.skoda-storyboard.com/en/press-kits/skoda-at-the-delhi-auto-expo-2020-press-kit/" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">skoda-storyboard.com</a>
TECH ŠKODA
Uložiť Uložené

V sklonku nasledujúcich mesiacov sa české SUV portfólio opäť rozšíri.

Kamiq, Karoq, Kodiaq. To sú tri SUV-čka z dieľne Škoda, ktoré majú okrem spoločného výrobcu aj podobný názov. Všetky sa začínajú písmenom K a končia písmenom Q.  Ide o vopred premyslený ťah, ktorým chce škodovka zjednotiť svoje športovo-úžitkové vozidlá. V obdobnom trende sa česká značka chystá pokračovať.

 
Už čoskoro sa totiž portfólio modelov typu SUV rozrastie o ďalších členov. Začiatkom roka sme ťa informovali o tom, že prvým samostatným, čisto elektrickým modelom od Škody bude práve plánované SUV, ktoré vzíde z konceptu Vision E. Keďže to bude elektromobil, drobnou zmenou prešlo vytváranie názvu – síce naďalej bude posledným písmenom Q, elektrický pohon dá o sebe vedieť začiatočným písmenom E. Prvá elektrická škodovka (ak nerátame verziu Citigo iV), tak ponesie vskutku divný názov Enyaq.

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné
Zdroj: www.skoda-storyboard.com

Aby toho ale nebolo málo, počas nasledujúch mesiacov uvidíme od Škodovky aj iné, úplne nové SUV. Má ísť o sériové vyhotovenie nedávneho konceptu Vision In. Mladoboleslavský výrobca si nechal zaregistrovať názvy Karmiq, Kliq, Konarq a Kosmiq. Je teda jasné, že práve jedno z týchto mien uvidíme na najmenšiom SUV. V kuloároch sa šepká, že crossover, ktorý vznikne na platforme MQB A0 In, ponesie práve meno Kliq. 

Odporúčané
Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste Je nový Mercedes-Benz GLS kráľom najväčších luxusných SUV? Zisťovali sme v podrobnom teste 19. apríla 2020, 15:13


Novinku budú poháňať predovšetkým dva agregáty – benzínový trojvalec 1.0 TSI a štvorvalec 1.5 TSI. S najväčšou pravdepodobnosťou sa však na európsky trh nedostane. Bude to jeden z prvých modelov koncernu VW, ktoré chcú expandovať na indickom trhu. Tam ho aj budú vyrábať.

Škoda chystá ďalšie SUV-čka, ich mená budú opäť tak trochu divné
Zdroj: www.skoda-storyboard.com
Domov
Zdieľať
Diskusia