Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. marca 2020, 23:26
Čas čítania 0:42
Viktor Kniš

Robert Fico prišiel o ochranku, štát stála šesťcifernú sumu ročne, aj keď už nebol premiérom

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Rozhodnutie podpísal nový minister vnútra Roman Mikulec.

Od polnoci expremiér a predseda strany Smer Robert Fico prišiel o ochranku, ktorú mu štát platil aj počas posledných dvoch rokov, kedy nezastával funkciu predsedu vlády, zistil Denník N. Špeciálne a veľmi nákladné privilégium pre neho zabezpečila bývalá šéfka rezortu vnútra Denisa Saková, podľa ktorej „na to boli dôvody,“ nikdy ich však nešpecifikovala.

Denník N v staršom článku informoval, že „len mzdové náklady na bodyguardov predsedu Smeru za dva roky od jeho odchodu z premiérskej funkcie vysoko presiahli 200-tisíc eur.“ Treba pri tom rátať aj s nákladmi za prevádzku auta a ďalšie bežné výdaje. Vychádzal pri tom zo slov bývalého dlhoročného ochrankára, ktorý prezradil svoj plat. 

Odporúčané
10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 10 šokujúcich citátov z Kočnerovej Threemy: Smejú sa zo zavraždeného novinára a Robert Fico vraj pije 25. októbra 2019, 12:15

Rozhodnutie o zrušení ochranky pre opozičného parlamentného poslanca Roberta Fica údajne podpísal minister vnútra za OĽaNO Roman Mikulec, samotný rezort však zatiaľ informáciu oficiálne nepotvrdil. 

Robert Fico mal ochranku nepretržite od roku 2006, kedy sa stal prvýkrát premiérom, a to aj v období, keď bol Smer v opozícii v rokoch 2010 až 2012. Keď v roku 2018 odstúpil pod tlakom po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, automaticky mu padol nárok na osobnú ochranu. Štát mu ju naďalej platil. 

Domov
Zdieľať
Diskusia