Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. marca 2020, 15:42
Čas čítania 1:07
Tímea Krauszová

Najdrahšie rúška na Slovensku sú v Bratislave. Firma, ktorá ich mestu predala, oficiálne so zdravotníckym materiálom neobchoduje

NEWS KORONAVÍRUS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V priemere zaplatila Bratislava za rúška pre svojich zamestnancov viac ako Štátne hmotné rezervy.

Transparency International Slovensko dnes na sociálnej sieti upozornila na sumu, za ktorú kúpilo hlavné mesto rúška v prvej objednávke. V priemere zaplatila Bratislava za rúška pre svojich zamestnancov viac ako Štátne hmotné rezervy, ktorých šéfa pre jeho nákup rúšok a iných pomôcok za premrštené ceny vláda už odvolala. Podozrivá je aj firma, od ktorej mesto nakúpilo:  sídli v dome bývalého policajného viceprezidenta Jána Vaľa.

Odporúčané
Keď Štátne hmotné rezervy nakupovali, rodine Kajetána Kičuru pribúdali byty. Zastavme korupciu upozorňuje aj na roky 2014 a 2018 Keď Štátne hmotné rezervy nakupovali, rodine Kajetána Kičuru pribúdali byty. Zastavme korupciu upozorňuje aj na roky 2014 a 2018 24. marca 2020, 13:05

Kúpili predražené rúška od firmy, ktoré neobchoduje so zdravotníckym materiálom

„Rezervy čelili kritike, že nakúpili 190-tisíc kusov predražených rúšok od firmy Green Day funkcionára SNS Slavomíra Leyseka v jednotkovej cene 1,71 eura (bez DPH). Magistrát však kúpil 45-tisíc kusov rúšok až po 2,2 eura za kus (bez DPH), a to od firmy Jamini A,“ vysvetľujú Transparency International nezrovnalosti v nákupe.

Bratislava sumu rúšok, ktoré sú o dve eurá a približne 18 centov drahšie než zvyčajne, obhajujú časovou tiesňou. Hľadali firmu, ktorá by ich vedela dodať zo soboty do pondelka a zamestnanci mesta tak mohli nastúpiť do práce. „Táto spoločnosť ako jediná disponovala skladovými zásobami a dokázala dodať tovar do 24 hodín,“ zdôvodnil hovorca mesta Peter Bubla.

Domov
Zdieľať
Diskusia