Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. marca 2020 o 16:01
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Videá Andreja Kisku o údajných pozemkových podvodoch prešetruje polícia

NEWS ANDREJ KISKA
Uložiť Uložené

Polícia začala dve trestné stíhania v súvislosti s videami, ktoré mali byť predvolebnou antikampaňou proti šéfovi strany Za ľudí.

Kvôli sérii videí týkajúcej sa údajných pozemkových podvodov Andreja Kisku už polícia začala dve trestné stíhania, ktoré sa týkajú ohovárania a dôvernosti ústneho prejavu. 

„Môžeme potvrdiť, že po doručení trestného oznámenia a jeho doplnení oznamovateľom bolo v tejto veci vyšetrovateľom 24. februára začaté trestné stíhanie vo veci prečinu ohovárania a 26. februára bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu porušenia dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy,“ potvrdila pre Aktuality hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová.

Na prvom z videí, ktoré mali byť súčasťou antikampane proti predsedovi Za ľudí, vystupuje mafiánsky boss Reichel a popradský podnikateľ Šuliga. Ďalšie dve už zachytávajú, ako sa so Šuligom rozpráva samotný Andrej Kiska

Odporúčané
10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil 10 najbizarnejších momentov odchádzajúceho Andreja Danka: Bozkával výložky a cez telefón aj Zsuzsovú, často si sám priťažil 4. marca 2020 o 8:42

Zo záznamov vyplýva, že si exprezidenta podnikateľ nahrával bez jeho vedomia. Andrej Kiska tvrdí, že sú videá zostrihané tak, aby ho kompromitovali vo veci údajných podvodov s pozemkami. Súd pri tom už skôr rozhodol, že pri ich kúpe konal v dobrej viere a taktiež mu prikázal vrátiť ich pôvodnému majiteľovi. 

Predseda parlamentnej strany sa sám ešte pred voľbami prihlásil na polícii, kde vypovedal a vyšetrovateľom prezradil aj meno poslanca Smeru, ktorý podľa neho za tvorbou vraj zostrihaných videí stojí. Má ísť o vysoko postaveného politika. Kiska vyzval políciu, aby sa spojila s predstaviteľmi spoločnosti Google, ktorí pomôžu vypátrať odosielateľa anonymných mailov s linkami na videá. 

Zároveň tvrdí, že aj niekoľko profesionálnych zvukárov, resp. kameramanov mu potvrdilo, že je záznam zostrihaný v jeho neprospech. Vyzval aj etických hekerov.  

Videá Andreja Kisku o údajných pozemkových podvodoch prešetruje polícia
Domov
Zdieľať
Diskusia