Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. februára 2020, 14:52
Čas čítania 0:50
Viktor Kniš

Feministická hymna v podaní Taylor Swift kritizuje diskrimináciu žien. Speváčka si v klipe zahrala vulgárneho muža

HUDBA TAYLOR SWIFT
Uložiť Uložené

Taylor Swift sa zahrala na režisérku a pripravila videoklip, ktorý reflektuje vnímanie mužov a žien jej očami.

Taylor Swift je už aj režisérkou vlastných videoklipov. Ku skladbe The Man pripravila sprievodný vizuál, o ktorý sa postarala nielen po ideovej stránke, dokonca si v ňom zahrala, a tak máme možnosť nazrieť do jej hlavy – minimálne ak ide o vnímanie mužov. Už samotný text piesne z jej najnovšieho projektu jasne naznačuje, že vníma nerovnoprávnosť medzi ženami a mužmi intenzívne.

Niektorých mužov považuje za nekultúrne bytosti, ktoré sa nevedia správať vo verejnej doprave, ani vo vzťahu. Zaujímavosťou je, že Taylor Swift zakomponovala do klipu aj prvok, pre ktorý ju fanúšikovia začali spájať s Kanyem a Kim. Nedávno sme totiž mali možnosť nahliadnuť do ich príbytku, kde ukázali halu s rovnakým konceptom, ako Taylor v klipe. 

S ohľadom na ich doterajší veľmi negatívny vzťah ide o zvláštny a zatiaľ nevysvetliteľný krok, ktorý bude musieť bez pochýb speváčka v najbližšom rozhovore objasniť. 

Zatiaľ posledný album Taylor Swift s názvom Lover uzrel svetlo sveta ešte v auguste 2019 a aj vďaka nemu je dnes najlepšie zarábajúcou speváčkou za uplynulý rok. Minulý rok však nebol pre speváčku ideálny, pretože musela riešiť problémy s právami na svoje pôvodné nahrávky za 300 miliónov dolárov, ktoré si medzi sebou predali dvaja zástupcovia vydavateľstiev bez toho, aby sa jej opýtali.

Domov
Zdieľať
Diskusia