Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. februára 2020, 21:09
Čas čítania 0:53
Tímea Krauszová

Cenzúra, dobodaní kamaráti, rozohnané koncerty. Slovenskí raperi majú dosť a apelujú na ľudí, aby nevolili extrémistov

NEWS RAP SLOVENSKO VOĽBY
Uložiť Uložené

Chcú, aby si aj ty volil demokraciu.

Slovenskí raperi podporili iniciatívu VolímDemokraciu, ktorá apeluje najmä na mladých, aby nevolili fašistické a antisystémové strany v parlamentných voľbách, ktoré sa budú konať už v sobotu 29. februára.

Raperi chcú demokraciu

Iniciatíva VolímDemokraciu je občianskou aktivitou ľudí z prostredia slovenského rapu, ktorým nie je ľahostajný osud Slovenska. Rap bol vždy jasne vymedezený extrémistickým hodnotám. Hoci niektorí argumentujú, že politika do rapu nepatrí, 14 slovenských interpretov tvrdí opak. Veria, že politika bola odjakživa súčasťou rapu a akékoľvek jej tabuizovanie je škodlivé. V krátkom videu apelujú na voličov, aby sa nenechali zlákať sľubmi a populizmom tých, ktorých doterajšie pôsobenie na politickej scéne prinieslo zatiaľ iba nenávisť.

Zároveň upozorňujú na spriaznenosť neonacistického hnutia a niektorých kandidátov. Mnohí zo zapojených raperov neonacistické násilie zažívali v minulosti na koncertoch a uliciach. Do výzvy sa zapojili Ego, Vec, Pil C, Aless, Luisa, Tono S., Supa, Zverina, Majself, Strapo, Matys, Yaksha a DJ Mefek.

Domov
Zdieľať
Diskusia