Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
23. februára 2020, 12:53
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

Eminem si nemyslí, že je kráľom rapu, počúva nových raperov, aby nabral viac skúseností. Ktorý mladík sa mu páči?

HUDBA EMINEM
Uložiť Uložené

Veterán z Detroitu dáva jasne najavo, že nikdy netvrdil, že je kráľom hiphopu a nikdy ním ani nechcel byť.

Legendárny raper z Detroitu v najnovšom rozhovore reagoval na dávnejšie slová Lorda Jamala, ktorý prehlásil, že Eminem nie je kráľom rapu, ale hosťom v pomyselnom hiphopovom priemysle.

V aktuálnom rozhovore pre Crook's Corner Slim Shady tieto slová potvrdil a otvorene povedal, že sa ani nikdy necítil, že by svojmu žánru kraľoval, práve naopak, plne sa stotožnil so slovami svojho kritika. „Nikdy som nepovedal, že som kráľom čohokoľvek, dobre?“ povedal Eminem a vysvetlil aj časť svojej skladby Kings Never Die, kde rovnako nepovedal nič o tom, že by mal byť kráľom. 

V tejto súvislosti uviedol, že mu oveľa viac záleží na hudbe, ako hocičom okolo toho: „Starám sa viac o remeslo ako o iné s**čky,“ uviedol. Svoje slová rozvinul aj o konkrétne momenty, napríklad prezradil, že každú sobotu počúva novú hudbu, aby bol stále aktuálny a mal prehľad o svojich kolegoch.

Osobne menoval aj DaBabyho, ktorý sa mu ako predstaviteľ novej vlny páči. Eminem v súčasnosti študuje nové flowy a bude zaujímavé sledovať, či sa to viac odrazí na kritike v textoch alebo jeho prístupe k tvorbe. 

Odporúčané
229 slov za 30 sekúnd. Eminem má na konte nový svetový rekord 229 slov za 30 sekúnd. Eminem má na konte nový svetový rekord 24. januára 2020, 14:54

V hodinovom rozhovore s moderátorom rozobrali aj aktuálny album Music to be Murdered By, ktorý mnoho kritikov neocenilo, dokáže však aj odbornú verejnosť polarizovať. Rovnako sa Eminem vyjadril k smrti Kobeho Bryanta a svojim konfliktov, ktorých má vždy relatívne dosť, keďže si nedáva servítku pred ústa pri každej príležitosti. 

Aj keď má Eminem už 47 rokov, je dôkazom, že sa rap dá robiť dlhodobo. Treba však zvoliť správny prístup. Jeden z najpredávanejších interpretov všetkých čias tvorí aj naďalej. Ešte v roku 2018 prišiel s veľmi kontroverzným albumom Kamikaze, ktorý mu zaručil, že si ho všimla aj mladšia generácia a nedávno vydal ďalší počin. Ten určite nebude posledným v jeho kariére. Nedávno zároveň zažiaril na odovzdávaní Oscarov a vyslúžil si standing ovation od predstaviteľov Hollywoodu. 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia