Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. februára 2020, 13:56
Čas čítania 1:02
Daniel Mikolášik

Petre Vlhovej tesne ušlo víťazstvo v obrovskom slalome v Kranjskej Gore, skončila druhá

ŠPORT PETRA VLHOVÁ
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Na Petru môžeme byť aj napriek tomu opäť právom hrdí.

Slovenskej zjazdovej lyžiarke Petre Vlhovej sa v obrovskom slalome žien v slovinskom stredisku Kranjska Gora podarilo podať fantastický výkon, keď najprv nekompromisne vyhrala prvé kolo, v druhom však tesne minula víťazstvo a vyhrala Alice Robinsonová.

V rámci Svetového pohára alpských lyžiarok sa tentokrát nezúčastnila Mikaela Shiffrinová, keďže jednej z najväčších rivaliek Vlhovej prednedávnom tragicky zomrel otec. Silná protivníčka našej slovenskej reprezentantky však bola Talianka Federica Brignoneová. 

Petre Vlhovej tesne ušlo víťazstvo v obrovskom slalome v Kranjskej Gore, skončila druhá
Zdroj: TASR/AP
 

Prvé kolo zdolala vo výbornom čase 57,46. Druhá skončila Novozélanďanka Alice Robinsonová, so stratou 0,24 sekundy a tretia Slovinka Meta Hrovatová so stratou 0,77 sekundy.

„Prišlo sme veľa fanúšikov a ďakujem im za podporu. Chcela som ísť rýchlo, čo sa mi aj podarilo. Vrchná časť však nebola dobrá, aj podľa medzičasu som bola pomalšia, musím sa pozrieť, kde som tam stratila a vylepšiť to. Dolná pasáž už bola dobrá. Mám nové lyže, skúšala som ich už na tréningu a išlo sa mi s nimi super, tak sme si povedali, že ich použijeme a spravili sme dobre. Pred druhým kolom musím spraviť dobrú obhliadku trate a ísť do toho naplno,“ povedala Vlhová pre RTVS po prvom kole.

Vlhovej jazda v prvom kole

V druhom kole Vlhová svoje prvenstvo takmer potvrdila. Vďaka sebavedomému a takmer bezchybnému výkonu prešla cieľovou čiarou o 34 stotín sekundy neskôr, ako víťazka Alice Robinsonová. Vlhová skončila druhá, tesne pod Novozélanďankou, ktorá prišla do cieľa s časom 1:54:32. Ide o Vlhovej premiérové druhé miesto v obrovskom slalome.

Konečné poradie:
1. Alice Robinsonová (NZL) 1:54,32
2. Petra Vlhová (SVK) +0,34
3. Meta Hrovatová (SLO) +1,59
3. Wendy Holdenerová (SUI) +1,59
5. Marta Bassinová (ITA) +1,60
6. Tina Robniková (SLO) +1,65
7. Michelle Gisinová (SUI) +1,78
8. Federica Brignoneová (ITA) +2,04
9. Tessa Worleyová (FRA) +2,18
10. Sara Hectorová (SWE) +2,19

Článok aktualizujeme.

Domov
Zdieľať
Diskusia