Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2020, 21:37
Čas čítania 1:25
Viktor Kniš

Marian Kočner a Pavol Rusko podľa znalkyne klamú o podpisoch na zmenkách. Kočnerovi naložil prokurátor: Tieto časy už skončili

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Počas pojednávania prokurátor Šanta dával Kočnerovi jasne najavo, že si nemá vyskakovať.

Marianovi Kočnerovi a Pavlovi Ruskovi hrozí v prípade uznania viny v prípade údajného falšovania zmeniek trest odňatia slobody vo výške 12 až 20 rokov. Obžalovaní sú za to, že sa podľa prokurátora pokúsili sfalšovať zmenky vo výške 69 miliónov eur proti spoločnosti TV Markíza. Hlavné pojednávanie prebieha už od leta 2019 a s veľkou pravdepodobnosťou by mohol byť v najbližších dňoch známy rozsudok. Pojednávať sa ešte bude v utorok a v stredu, nie je vylúčené, že si senát vyčlení ešte aj ďalšie dni. 

Odporúčané
5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 5 vecí, ktoré by si mal vedieť o kauze zmenky: Ako vraj chceli Marian Kočner a Pavol Rusko z Markízy vytiahnuť 69 miliónov eur 9. septembra 2019, 8:22

Podpisy vznikli po roku 2013, tvrdí znalkyňa

Pred súdom vypovedala ďalšia odborníčka – písmoznalkyňa, ktorá skúmala podpisy Pavla Ruska. Tvrdí, že si je istá, že vznikli po roku 2013. Obžalovaný Rusko tvrdí, že zmenky podpísal v roku 2000 ako riešenie kauzy Gamatex.

Domov
Zdieľať
Diskusia