Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. februára 2020, 19:22
Čas čítania 1:16
Tímea Krauszová

Šéf Victoria's Secret sledoval Bellu Hadid počas skúšky bielizne z gauča, utrúsil pri tom aj nevhodnú poznámku o jej prsiach

MÓDA BELLA HADID MÓDA VICTORIA'S SECRET
Uložiť Uložené

Značka spodnej bielizne čelí množstvu obvinení zo sexuálneho zneužívania.

Ed Razek, bývalý prezident firmy Limited Brand, pod ktorú spadala aj populárna značka spodnej bielizne Victoria's Secret, bol do veľkej miery zodpovedný aj za kasting na každoročnú prehliadku novej kolekcie.

Svoju moc značne zneužíval, oplzlými narážkami voči modelkám aj zamestnankyniam firmy vôbec nešetril, tvrdí investigatívny tím z New York Times. Z ich vyšetrovania okrem iného vyplynulo, že si obchytkávaním či nepríjemnými poznámkami prešiel nejeden anjelik, vrátane modelky Belly Hadid.

Zabudnite na nohavičky

Podľa správy New York Times mala dnes 23-ročná modelka Bella Hadid štandardnú skúšku spodnej bielizne. Cieľom bolo správne dotiahnuť detaily, aby sa mohla sporo odetá promenádovať v televíznom vysielaní. Jej šéf Ed Razek bol v tej chvíli v miestnosti pohodlne usadený na gauči. „Zabudnite na nohavičky,“ vyhlásil podľa troch svedkov a ďalšej osoby, ktorá sa o incidente neskôr dozvedela.

Skutočnou otázkou podľa neho bolo, či jej televízna stanica dovolí prejsť po móle „s takými dokonalými prsiami“. Niektorí svedkovia sa zhodujú, že použil výraz „dokonalými kozami.“ Podľa správy počas tej istej skúšky chytil za rozkrok inú modelku, ktorá mala na sebe len podprsenku a nohavičky.

Sexizmus, pohŕdanie ženami a aj zneužívanie svojich právomocí či sexuálne škandály značne pošpinili meno Victoria's Secret už v minulosti. Populárna značka bola pritom kedysi alfou a omegou nielen v tom, ako má vyzerať spodná bielizeň, ale aj v tom, ako vlastne má vyzerať krásna žena. Kedysi sa účasť na móle tejto značky považovala za to najlepšie, čo môže modelka dosiahnuť. 

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

S dnešným trendom, ktorý však vidí krásu v každom tvare či farbe pleti, sa však značke nepodarilo udržiavať trend. Samotní vedúci firmy takýto postoj odmietali so slovami „nikto nejde predsa k plastickému chirurgovi, aby ho urobili tučnejším,“ pripomína New York Times.

Prehliadka sa konala každý rok od roku 1995 a bola známa aj tým, že obsahovala mimoriadne štíhle modelky. Avšak popularita šou klesala z roka na rok, až ju napokon v roku 2019 zrušili. Do popredia sa teraz dostáva kolekcia barbadoskej speváčky Rihanny Savage x Fenty.

Odporúčané
Victoria’s Secret Fashion Show 2019 je oficiálne zrušená Victoria’s Secret Fashion Show 2019 je oficiálne zrušená 22. novembra 2019, 8:10
Domov
Zdieľať
Diskusia