Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. januára 2020, 10:15
Čas čítania 1:32
Viktor Kniš

Marian Kočner sa na novej nahrávke chváli ako bude s pomocou kamošov robiť biznis so štátom

NEWS MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Nadácia Zastavme korupciu zverejnila ďalšiu nahrávku z Kočnerovho telefónu. Podnikateľ z tzv. mafiánskych zoznamov na nej komunikuje so zástupcom Medzinárodnej investičnej banky.

Z tzv. Kočnerovej knižnice sa vyplavujú ďalšie materiály, ktoré by mohli Mariana Kočnera usvedčiť z trestnej činnosti. Médiá majú k týmto podkladom prístup vďaka dátam od medzinárodnej siete investigatívnych novinárov Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP). Tá umožnila slovenským médiám nahliadať do údajov pochádzajúcich z telefónov, počítačov, pevných aj flash diskov podnikateľa obžalovaného z objednávky dvojnásobnej úkladnej vraždy.

Odporúčané
Takto vyzerá Marian Kočner v plavkách na miliónovej jachte, ktorú mu štát so zvyškom majetku nezaistil Takto vyzerá Marian Kočner v plavkách na miliónovej jachte, ktorú mu štát so zvyškom majetku nezaistil 26. januára 2020, 17:29

Piaty moták

Médiá získali prístup k fotografii piateho motáku - správe, ktorú väzni tajne posielajú ľuďom na slobodu. Prvé štyri už dávnejšie zverejnil a vysvetlil Denník N. Polícia ich získala od Petra Tótha, ktorý opísal, ako ich získal a ako s nimi zaobchádzal aj pred súdom. Vystupuje tam ako korunný svedok v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Povedal tiež, že motákov mohol Kočnerov právnik Šabík vyniesť z väzenia viac ako 20. Podnikateľ prostredníctvom nich posielal inštrukcie nielen Tóthovi, ale aj svojej dcére Andrei. 

Domov
Zdieľať
Diskusia